Tokes: Politicienii din UDMR sunt unsi cu toate cianurile

Tokes: Politicienii din UDMR sunt unsi cu toate cianurile

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat vineri, la Oradea, ca isi doreste stoparea proiectului Rosia Montana si ca politicienii de prim rang ai UDMR „sunt unsi cu toate cianurile si isi spala mainile in cianura”.

„Consideram ca nu se incepe numai anul nou din punct de vedere strict calendaristic, ci un an nou si in politica maghiara din Transilvania, din Romania si gandim acest an in conceptia noastra crestina, asa cum nasterea lui Cristos incepe un an nou, asa ne vom straui si noi sa incepem un an nou in baza valorilor noastre crestine.

Grupul de sustinere a proiectului Rosia Montana spune ca aceasta investitie impotanta trebuie inceputa cat mai devreme. Noi ne-am dori un an nou fara cianuri si ne e rusine ca politicienii maghiari din UDMR colaboreaza la infaptuirea acestui proiect catastrofic”, a declarat Laszlo Tokes.

In cadrul conferintei de presa sustinute la sediul cabinetului sau europarlamentar din Oradea, vicepresedintele Parlamentului European a mai precizat ca unul dintre lucrurile pe care si le-a propus pentru 2012 este stoparea proiectului Rosia Montana.

„Este un mare pericol al anului pentru Europa intreaga si trebuie sa ferim Romania, regiunea Carpatica si Europa de acest proiect. Anul trecut am reusit sa impiedicam infaptuirea lui degraba, iar in acest an speram sa il putem opri”, a mai declarat vicepresedintele PE, Laszlo Tokes.

Criticile fostului episcop reformat nu i-au ocolit nici pe reprezentantii UDMR.

„Ne pare rau ca politicienii maghiari din UDMR sunt unsi cu toate cianurile si isi spala mainile in cianuri si este un obiectiv foarte important al nostru sa ferim politica maghiara de otrava cianurilor. Consideram ca proiectul Rosia Montana simbolizeaza intentia unor cercuri straine si a cercurilor corupte de acasa de a jefui resursele minerale si naturale ale Transilvaniei si sa deserveasca interesele noastre comune unor interese straine”, a mai spus Laszlo Tokes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *