Fidel Castro consideră că lumea se îndreaptă spre prăpastie
Fidel Castro considera ca lumea se indreapta spre prapastie

Lumea avanseaza ‘inexorabil’ spre prapastie deoarece probleme grave, precum schimbarile climatice si pericolul unui razboi nuclear, ‘sunt departe’ de a fi rezolvate, afirma Fidel Castro intr-un comentariu publicat joi pe site-ul oficial Cubadebate, relateaza AFP.
‘Numeroase pericole ne ameninta, insa doua dintre ele – razboiul nuclear si schimbarile climatice – sunt decisive si foarte departe de a fi rezolvate’, scrie fostul presedinte.

Comentariul, cu titlul ‘Marsul spre prapastie’, este primul publicat in acest an de Fidel Castro, care s-a aflat luni in centrul unor zvonuri care anuntau pe Twitter moartea sa.

Precedentul comentariu, publicat in presa cubaneza, data din 13 noiembrie.

‘A vorbi despre un mars ‘inexorabil’ (spre prapastie) ar fi cu siguranta mai aproape de realitate’, adauga liderul comunist in varsta de 85 de ani.

In opinia sa, in lume exista in prezent peste ‘20.000 de proiectile nucleare’, iar folosirea ‘a doar o suta’ dintre ele ‘ar fi suficienta’ pentru a provoca ‘moartea oribila’ a tuturor locuitorilor Pamantului.

Fidel Castro, care s-a retras de la putere in 2006 din motive medicale, denunta de asemenea absenta politicii in materie de schimbari climatice. El critica totodata tehnica fracturarii hidraulice pentru a se obtine gaz de sist, metoda acuzata ca polueaza solul si combatuta de ecologisti in mai multe tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here