Valul de incendii de padure din Chile au ucis sase pompieri

Incendiile de padure din Chile au ucis sase pompieri

Sase pompieri au murit joi intr-un incendiu de padure din sudul Chile, care pare sa aiba o origine criminala, a anuntat presedintele chilian Sebastian Pinera, potrivit AFP.

„Avem informatii sigure care ne permit sa presupunem ca in spatele acestor incendii se afla o intentie criminala”, a afirmat Pineta, referindu-se la valul de incendii din regiunea de centru-sud a tarii, printre care si cel cauzator de victime de la Carahue, la 700 de kilometri de Santiago.

Pompierii erau profesionisti privati, angajati de catre compania forestiera, Mininco.

Zece pompieri luptau cu focul pe un versant forestier atunci cand „focul i-a incercuit pe neasteptate din cauza vantului. S-au strans impreuna si au vazut cum focul trece pe deasupra lor”, spune prefectul Miguel Mellado.

Sudul Chile, cuprins de o vara australa foarte calda si secetoasa, se confrunta de o mai bine de o sapamana cu incendii de padure care au distrus aproape 50.000 de hectare de vegetatie pana in prezent.

Doua persoane, printre care un turist israelian de 23 de ani, au fost arestate pentru neglijente ce ar putea sta la originea incendiilor: unul dintre cei doi in parcul natural Torres del Paine in Patagonia (sudul extrem) unde focul a distrus 15.000 de hectare, iar celalalt individ manipula un amestec pirotehnic in regiunea BioBio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *