Masuri impotriva gripei aviare in zona limitrofa judetului Tulcea

  0
  411

  Doua echipe de inspectori veterinari actioneaza joi in localitatile din judetul Constanta limitrofe cu judetul Tulcea pentru luarea masurilor de prevenire a aparitiei gripei aviare.

  Seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, dr. Grigore Mertoiu, a declarat ca inspectorii au fost trimisi in localitatile Mihai Viteazu, Cogealac si Histria pentru a verifica daca autoritatile locale respecta prevederile legale pentru prevenirea aparitiei gripei aviare, informandu-i pe cetateni cu privire la masurile ce trebuie luate.

  „Pasarile domestice trebuie tinute inchise pentru a nu intra in contact cu cele salbatice, iar cazurile de imbolnavire trebuie imediat anuntate”, a afirmat reprezentantul DSVSA, mentionand ca acestea sunt doar cateva dintre prevederile legale.

  Potrivit acestuia, DSVSA a revizuit stocul de reactivi de laborator, de utilaje, pompe si substante dezinfectante necesare in eventualitatea in care gripa aviara s-ar extinde si in judetul Constanta.

  Dr. Grigore Mertoiu a mai spus ca, vineri, va merge la Tulcea, impreuna cu directorii autoritatilor sanitar-veterinare din regiunile bulgaresti Dobrich si Silistra, invecinate judetului Constanta, pentru analizarea situatiei privind gripa aviara si luarea masurilor ce se impun pentru evitarea extinderii focarului.

  Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat miercuri prezenta virusului gripei aviare, tulpina H5N1, intr-o gospodarie din localitatea Murighiol din judetul Tulcea.

  Suspiciunea de gripa aviara a aparut in urma examinarii de laborator a probelor prelevate de la pasarile moarte intr-o gospodarie din Murighiol.

  Sursa: Ziua de Constanta

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.