Buzoienii isi vor incalzi apa cu panouri solare

1
479

Primaria municipiului Buzau a realizat studiul de fezabilitate necesar unui proiect de imbunatatire a sistemului de termoficare, prin introducerea captatoarelor solare, proiect ce ar urma sa fie aplicat de anul viitor, anunta NewsIn.

Potrivit proiectului, vor fi montate panouri solare pe acoperisul a trei centrale termice si a 12 puncte termice de pe raza municipiului, captatoarele de energie solara urmand sa incalzeasca apa din retea, pe perioada verii.

„Buzaul se afla intr-o zona insorita, iar proiectul sunt convins ca isi va dovedi utilitatea. Pe durata verii, apa calda va fi produsa cu ajutorul acestor captatoare, pentru a se face economie la combustibil.

In prezent, 71% din investitia in producerea agentului termic merg catre gaze, iar comutarea, chiar si provizorie, pe instalatia solara ar iefteni serviciile de termoficare”, a declarat Constantin Boscodeala, primarul municipiului Buzau.

Introducerea sistemului de incalzire cu ajutorul captatoarelor solare necesita o investitie de aproximativ un milion de euro, sume ce vor fi atrase din fonduri europene.

Sursa: Ziare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.