Materialele reciclabile s-au transformat in arta, la Cristian

  0
  535

  Gradinita cu program prelungit din Cristian s-a transformat miercuri in galerie de arta. Aici au fost expuse timp de cateva ore mai mult de o suta de lucrari realizate de copiii care iau parte la Cercul Pedagogic de pe langa Gradinita nr. 16 din Sibiu. Ajutati de educatoarele lor,  micutii au folosit legume, materiale din natura, biodegradabile, dar si obiecte reciclabile, pentru a confectiona lucrarile care i-au dus pe cei prezenti prin toate anotimpurile anului, impreuna cu sarbatorile sale si cu momentele cele mai importante. Dopurile de pluta, cofrajele si cojile de oua, flacoanele de plastic sau ambalajele de dulciuri s-au transformat in mici opere de arta, in mainile iscusite ale copiilor.
  Evenimentul a purtat titlul „Educatia ecologica in gradinita” si a adunat 58 de participanti din Sibiu, Cristian, Rod, Amnas, Sacel, Orlat, Saliste, Tilisca, Jina, Poiana Sibiului, Miercurea Sibiului, Mag, Apoldu de Jos, Dobarca si Ludos. Acestia au asistat, pe langa expozitie, si la prezentarea a cinci referate cu tema „Aspecte si elemente de educatie ecologica in plan curicular si extracuricular << Ocrotind natura ne ocrotim pe noi>>”, dar si la concluziile vizitei de studiu in Anglia, efectuate de Anamaria Mitroi.
  „Educatia ecologica este un proces de durata care incepe la gradinita (…) Nu numai la nivel prescolar trebuie sa devina un deziderat pentru toti cei implicati in educatia copilului. El trebuie sa fie educat in spiritul dragostei fata de natura, pentru a-l conduce la intelegerea relatiei dintre om si natura”, a spus Monica Geroffy, responsabilul Cercului pedagogic de pe langa Gradinita nr. 16 din Sibiu.
  La eveniment au mai participat, in calitate de invitati, Delia Stoicescu, inspector scolar, Ioan Gligor, viceprimarul comunei Cristian, Daniela Sacarelis, directorul Scolii cu clasele I-VIII din Cristian, alaturi de invatatorii aceleiasi scoli.
  Cei care nu au reusit sa vada lucrarile realizate de copii au posibilitatea sa o faca, pentru ca, dupa cum a aratat Monica Geroffy, expozitia va putea fi vazuta martea viitoare in holul Inspectoratului Scolar al Judetului Sibiu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.