„Deseurile” vietnameze, mobila de lux in Cluj

0
956

O firma din Izvorul Crisului aduce din Vietnam mobila din bambus si zambila de apa, plante care la vietnamezi sunt atat de comune incat Kovacs Peter, managerul firmei, spune ca sunt privite ca niste „deseuri”. Mobila exotica este expusa in cadrul targului Conmob, de la Expo Transilvania.

Managerul firmei din Izvorul Crisului spune ca mobilierul important din Vietnam nu e tocmai pentru toate buzunarele. „Un set de sufragerie costa intre 3.500 si 4.000 de lei si contine o canapea de trei persoane, doua fotolii si o masuta. Suntem pe piata de trei ani, dar momentan nu sunt foarte cautate, banuim noi ca din cauza crizei. Nu e chiar pentru toata lumea, e pentru cei care au mai multi bani”, a declarat Kovacs Peter.

Acesta a explicat ca in Vietnam zambila de apa este privita ca un „deseu”, aceasta fiind un fel de papura care creste si pluteste deasupra apei.

Pe langa mobila exotica adusa de la vietnamezi, clujenii care viziteaza targul mai pot vedea si piese de mobilier hi-tech, din lemn masiv, fier forjat, special construit pentru copii si de Craciun.

In cazul mobilierului de ultima generatie, precum canapelele si fotoliile de piele, cu sistem electric de rabatare a spatarului porneste de la 2.000 de euro. Claudiu Man, reprezentantul unei firme de mobilier a recunoscut ca marfa expusa e de nivel mediu, cele de top fiind lasate la showroom, pentru ca vanzarile nu sunt cele mai bune.

Targul Conmob, editia a XIX-a, se desfasoara intre3 si 6 noimbrie la Centrul expozitional Expo Transilvania, in paralel cu Expo Casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.