Medalii de bronz pentru elevii botoşăneni participanţi la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu – 2012
Medalii de bronz pentru elevii botosaneni participanti la Concursul National de Proiecte de Mediu – 2012

In perioada 20-25 iulie 2012 s-a desfasurat Faza Nationala a Concursului de Proiecte de Mediu. Ajuns la a XIV-a editie, concursul organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului s-a desfasurat si anul acesta in tabara de la Muncel, administrata de Directia pentru Sport si Tineret Iasi. La concurs au participat peste 160 de elevi din aproape toate judete tarii.

La sectiunea gimnaziu, elevii din Botosani au primit medaliile de bronz pentru proiectul „Efectele focurilor si a depozitarii la intamplare a deseurilor asupra mediului”, prezentat de elevii Miron Andrei si Simion Alexandru, din clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botosani, coordonator: prof. Gabriela Corduneanu.

Tot medalii de bronz au primit si elevii de la sectiunea liceu: Corduneanu Ioana, din clasa a X-a, de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botosani si Agheorghiesei Ionut, din clasa a XI-a, de la Grupul Scolar „Dimitrie Negreanu” Botosani, care au prezentat proiectul „Monitorizarea ciufilor de padure (Asio otus L.) in coloniile de iernare din Municipiul Botosani”. Proiectul a fost coordonat de prof. Constantin Corduneanu, de la Grupul Scolar „Dimitrie Negreanu” Botosani.

„Aceste proiecte s-au derulat pe parcursul mai multor ani, atat in padurea „Rediu” cat si in Municipiul Botosani, in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare Durabila OPTIM si reprezinta elementul de continuitate in abordarea practica a educatiei ecologice, astfel incat implicarea directa a elevilor in actiunile organizate si obtinerea de rezultate cu efect imediat sau pe termen lung sa motiveze un numar cat mai mare de elevi si sa ii atraga catre actiunile de voluntariat al caror scop este protejarea mediului inconjurator si mentinerea biodiversitatii”, a declarat Constantin Corduneanu, profesorul coordonator al echipajului si presedintele Asociatiei OPTIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here