Reforma in energie – tema principala a conferintei “Mediafax Talks about Energy”, editia a VIII-a

Reforma in energie – tema principala a conferintei “Mediafax Talks about Energy”, editia a VIII-a

Reforma in energie va fi principala tema pe care reprezentanti ai Ministerului Economiei, alaturi de Rovana Plumb – ministrul Mediului, o vor aborda, miercuri, incepand cu ora 14.30, la cea de-a opta conferinta “Mediafax Talks about Energy”, care va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas.

Conferinta este organizata de Agentia de presa Mediafax in parteneriat cu Camera de Comert Romano-Germana (AHK), printre lectorii invitati figurand seful OPSPI Remus Vulpescu, Valentin Mircea – vicepresedinte Consiliul Concurentei, Luca D’Agnese – Country Manager Enel Romania, Stefan Botezatu – partener coordonator practica energie la Kinstellar, Adrian Borotea – director Afaceri Corporatiste CEZ Romania, Lucian Anghel – presedinte Bursa de Valori Bucuresti si economist sef BCR si Niculae Havrilet – presedinte ANRE.

Strategia energetica a Romaniei este un subiect care a fost discutat de-a lungul anilor, dar o astfel de strategie nu a fost finalizata si aprobata prin hotarare de Guvern, participantii la conferinta urmand sa discute despre ce contine, cum si cand ar trebui pusa in practica.

Amanarea cu un an de catre Guvern a vanzarii de pachete minoritare si privatizarea companiilor de stat sunt alte teme care vor fi discutate, important fiind daca actualul Executiv va reusi sa respecte noile termene din acordul convenit cu FMI.

Calendarul liberalizarii pietei energetice negociat cu FMI, impactul asupra consumatorilor casnici si industriali, dar si masurile care vor fi luate de Guvern pentru limitarea efectelor negative ale liberalizarii sunt, de asemenea, subiecte de dezbatut la conferinta.

Participantii vor vorbi si despre pretul carburantilor, respectiv ce anume a influentat cresterea continua si unde se estimeaza ca se va ajunge la finele anului 2012.

Conferinta are ca partener principal Enel Romania, alaturi de care sunt OMV Petrom, Kinstellar, Econet Romania si este organizata cu sprijinul Structural Consulting Group.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania. Infiintata in 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group si are peste 2.000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri. Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, inregistrari audio cu declararatii si interviuri in exclusivitate, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, anuare de specialitate, continut multimedia pentru telefonia mobila. Din 2007, Mediafax se adreseaza in mod direct si consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. Mediafax organizeaza, incepand din 2006, evenimente de business care vin in completarea informatiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinte Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispozitie un forum de dezbatere despre subiecte si probleme arzatoare, precum si o modalitate de dialog cu autoritatile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente