General Construct impreuna cu un consortiu portughez va finaliza lucrarile la depozitul de deseuri de la Moara

Energie din de?euri la Complexul Energetic Hunedoara
General Construct impreuna cu un consortiu portughez va finaliza lucrarile la depozitul de deseuri de la Moara

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins contestatia depusa de VICTOR CONSTRUCT Botosani la licitatia organizata in august de CJ pentru statia de tratare. „Prin decizia de la sfarsitul saptamanii trecute „CNSC” a dat unda verde contractului de executare de lucrari”, declara presedintele CJ, Catalin Nechifor. Investitia este in valoare de 6 milioane de euro, bani europeni
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins in data de 19 septembrie a.c., contestatia depusa de SC VICTOR CONSTRUCT SRL Botosani, in calitate de lider al asocierii cu INCOPRO DESIGN SRL, impotriva rezultatului licitatiei organizate de Consiliul Judetean Suceava in 10 august a.c. in vederea atribuirii contractului de achizitie publica avand ca obiect „Proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de tratare a levigatului, a statiei de sortare inclusiv construirea facilitatilor auxiliare la depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava. Cei de la VICTOR CONSTRUCT au solicitat anularea actului de adjudecare atacat si a cerut obligarea Consiliului Judetean Suceava la reevaluarea ofertei sale si emiterea unei comunicari privind rezultatul procedurii de atribuire in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile in materia achizitiilor publice. CNSC a respins contestatia ca nefondata si a dispus continuarea procedurilor de atribuire.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a declarat ca prin decizia de la sfarsitul saptamanii trecute „CNSC” a dat unda verde contractului de executare de lucrari ce vizeaza componenta a doua din cadrul investitiei de la Vorniceni – Moara, respectiv construirea statiei de tratare si a altor lucrari care vor finaliza practic intreaga investitie – depozitul ecologic de deseuri, lucru asteptat de ani intregi. In acest moment suntem in procedura de semnare a contractului cu o valoare sub cea estimata, iar termenul de finalizare este 18 luni. Castigatorul va fi anuntat dupa ce firma VICTOR CONSTRUCT va epuiza si eventuala cale de atac ce i-a mai ramas – sa se adreseze in termen de zece zile la Curtea de Apel Suceava, care, daca va fi solicitata, va fi chemata sa aprecieze daca decizia CNSC de respingere a contestatiei a fost corecta”, a declarat presedintele CJ Suceava, Ioan Catalin Nechifor.

Daca lucrurile merg pe linia indicata de CNSC, castigatoarea licitatiei va fi desemnata o asociere formata dintre firma suceveana General Construct si un consortiu din Portugalia. Valoarea cu care a fost adjudecata lucrarea este de 27,2 milioane de lei – 6 milioane de euro, bani europeni in cea mai mare parte.

Noul depozit de deseuri va deveni functional cel mai devreme in primavara anului 2014

Daca, in cel mai fericit caz, lucrarile de constructie a statiei de tratare de la depozitul de deseuri de la Vorniceni – Moara vor incepe in aceasta toamna, finalizarea acestora este programata la 18 luni de la data inceperii acestora. Cel mai devreme, in primavara anului 2014. Este de altfel, termenul avansat inca acum doua luni de presedintele Consiliului Judetean, Ioan Catalin Nechifor. Suceava a trecut in vara acestui an printr-o veritabila criza a gunoiului, dupa ce edilii botosaneni nu au mai fost de acord ca deseurile din municipiul resedinta de judet sa mai fie depozitate pe rampele din judetul vecin, dupa data de 16 iulie. S-a identificat atunci o solutie de avarie, in sensul ca vreme de cateva saptamani gunoaiele Sucevei au fost depozitate pe platforma betonata a SC DIASIL intr-o zona improprie, in conditiile in care roata imprejur sunt imobile locuite. S-a obtinut, in cele din urma intelegere de la Ministerul Mediului si s-a acceptat ca pentru o anumita perioada, sa poata fi depozitate aceste deseuri intr-o zona apropiata vechii gropi de gunoi a Sucevei de la Calau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *