Mehedinti: Cinci localitati, poluate cu cenusa de la termocentrala Romag Termo

  0
  318
  Europa, sub furia apelor
  Europa, sub furia apelor
  Mehedinti: Cinci localitati, poluate cu cenusa de la termocentrala Romag Termo

  Cinci localitati din apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin au fost afectate, luni, de poluarea cu cenusa ridicata, in urma vantului, de pe platforma Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), reprezentantii institutiei au spus ca nu pot evita fenomenul, informeaza Mediafax.

  Vantul puternic a ridicat pulbere de cenusa in atmosfera, de pe platforma Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) din apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin, norul ajungand la patru kilometri de termocentrala si afectand cinci localitati: Halanga, Rascolesti, Dudasul Cernetiului, Cerneti si Piatra Alba.

  Localnicii spun ca fenomenul se repeta de fiecare data cand bate vantul.

  „E plin de praf. Nu poti sa mai pui rufe la uscat afara, peste tot e plin de praf. Avem copii, ne afecteaza pe toti”, afirma o localnica.

  Intr-un comunicat de presa transmis luni, reprezentantii RAAN spun ca norul de cenusa se ridica de pe platforma sucursalei Romag Termo, din depozitul de zgura si cenusa, unde au loc lucrari la digul de baza, care au drept scop eliminarea impactului asupra mediului.

  „Sucursala Romag Termo a sesizat Garda Nationala de Mediu si Comisariatul de Mediu Mehedinti cu privire la aceasta situatie, care nu poate fi evitata decat dupa finalizarea lucrarilor la investitia de evacuare in slam dens a zgurii si cenusii din cadrul sucursalei Romag Termo” , au mai precizat reprezentantii RAAN.

  Potrivit acestora, cenusa spulberata nu este nociva pentru populatie.

  Lucrarile la instalatia de eliminare a riscului poluarii cu cenusa au termen de finalizare sfarsitul anului 2012.

  Termocentrala Romag Termo, sucursala a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, este amplasata la aproximativ cinci kilometri nord-est de municipiul Drobeta-Turnu Severin, pe DN67.

  Romag Termo asigura consumul de abur tehnologic si energie electrica pentru sucursala Romag Prod, dar si termoficarea pentru municipiul Drobeta-Turnu Severin.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.