Mercurul, interzis in bateriile de ceasuri

  0
  351
  Mercurul, interzis în bateriile de ceasuri
  Mercurul, interzis in bateriile de ceasuri
  Mercurul, interzis in bateriile de ceasuri

  Un element poluant, mercurul, va fi interzis din toamna lui 2015 in bateriile rotunde folosite mai ales la ceasuri si telecomenzi, care eludeaza in acest moment filierele de reciclare, au decis, ieri, europarlamentarii.

  De asemenea, folosirea cadmiului, un metal toxic si cancerigen, va fi interzisa incepand din 2017 in bateriile si acumulatorii pentru burghie, surubelnite si alte unelte electrice fara fir vandute in Uniunea Europeana, in baza unei reglementari adoptate de legislativul comunitar.

  Cadmiul este interzis deja in acumulatori, dar legislatia europeana prevedea pana acum o exceptie, in cazul uneltelor portabile fara fir. Eurodeputatii au pus capat si acestei exceptii.

  Textul in acest sens, care a fost aprobat deja de reprezentantii statelor membre ale Uniunii Europene, va intra in vigoare la 31 decembrie 2016. Producatorii au asadar termen pana la sfarsitul lui 2016 sa-si epuizeze stocul de astfel de baterii.

  Bateriile pe nichel-cadmiu (NiCd) nu vor mai fi permise ulterior decat in sistemele de urgenta, de exemplu la alarme, si in unele echipamente medicale. In alte produse, aceste baterii sunt inlocuite treptat cu altele, cum sunt cele de tip litiu-ion (Li-Ion).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.