Elevii alexandreni se implica in salvarea naturii

Elevii alexandreni se implica in salvarea naturii
Elevii alexandreni se implica in salvarea naturii

Elevii alexandreni se implica in salvarea naturii. Elevii scolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria invata sa traiasca ecologic. Acestia participa la concursul “Ecoscolarul”. Acesta este un proiect pilot prin care se doreste cresterea gradului de constientizare a importantei colectarii, reciclarii si revalorizarii deseurilor.

Concursul ECOSCOLARUL face parte din Campania “RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate”.

In fiecare scoala din 12 orase, printre care si municipiul Alexandria se organizeaza vizite la care participa 40 elevi si autoritati locale. In cadrul intalnirilor se discuta subiectul protectiei mediului, dezvoltarea durabila, educarea si sensibilizarea privind colectarea selectiva a deseurilor.
Tot cu acest prilej, elevii trebuie sa demonstreze implicarea lor in protejarea mediului prin proiectele efectuate, dar si indemanarea. Micutii trebuie sa creeze din Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) obiecte de arta.

Ieri, a fost randul elevilor de la Scoala Mihai Viteazul sa invete sa recicleze.

Micutii au invatat ca Deseurile Electrice si Electronice nu sunt biodegradabile. Mai mult decat atat, contin substante toxice precum mercur sau metale grele, care, chiar si in cantitati mici, polueaza solul, apa si aerul, afectand iremediabil ecosistemul.

Si pentru a castiga acest concurs, elevii de la Mihai Viteazul trebuie sa stranga cat mai multe deseuri electrice pana pe data de 30 mai 2014. Daca reusesc sa adune cea mai mare cantitate, scoala primeste o tableta electronica interactiva. Celelalte premii constau in echipamente IT.
Trebuie amintit faptul ca daca reciclam 1 milion de telefoane mobile, recuperam 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu si 9 tone de cupru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *