Mesajul Zilei Internationale a Animalelor fara Stapan: Fii om cu animalele

0
398
Mesajul Zilei Internaţionale a Animalelor fără Stăpân: Fii om cu animalele
Mesajul Zilei Internationale a Animalelor fara Stapan: Fii om cu animalele

Toti cainii si toate pisicile ar trebui sa aiba un adapost. In schimb, milioane de animale din intreaga lume traiesc pe strazi, in mizerie, lipsite de hrana, suferind de pe urma bolilor sau a conditiilor extreme ale vremii, vanate de autoritati sau oameni violenti.

„Fii om cu animalele” este indemnul Vier Pfoten pentru toti cei pe care suferinta, indiferent de specie, nu-i lasa indiferenti. Animalele strazii fac parte din viata noastra si e nevoie sa ne asumam convietuirea alaturi de ele.

De Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan invitam cetatenii si autoritatile sa arate Compasiune, sa aiba Initiativa si sa treaca la Actiune pentru a face viata mai buna pentru animale si, implicit, pentru noi toti. Situatia dificila in care traiesc cainii si pisicile fara stapan poate fi rezolvata numai prin implicarea intregii comunitati.

De 12 ani, Vier Pfoten Romania depune eforturi pentru a reduce numarul animalelor aflate in dificultate. Campaniile sustinute de sterilizare, in cursul carora peste 85.000 de caini si pisici au primit inclusiv tratament medical si au fost inregistrate, au ca scop evitarea perpetuarii suferintelor si problemelor create de inmultirea necontrolata a animalelor. In viziunea Vier Pfoten, sterilizarea este singura metoda umana si eficienta de gestionare a animalelor fara stapan. In prezent, echipele de medici si specialisti ai Vier Pfoten Romania desfasoara trei mari proiecte de sterilizare si tratament al animalelor fara stapan: in sectorul 6 al Capitalei, in Ucraina si in Lituania.

Cu aceasta ocazie, Vier Pfoten adreseaza un nou apel autoritatilor din Romania, cerandu-le o implicare activa si concreta pentru rezolvarea situatiei.

„Organizatiile pentru protectia animalelor nu-si pot asuma singure aceasta sarcina uriasa. E nevoie de implicarea tuturor, de la simplul cetatean si pana la cei mai inalti factori de decizie. Autoritatile nu mai pot ignora faptul ca strazile Romaniei sunt pline de animale in dificultate. Trebuie sa actioneze, pentru a evita producerea de noi incidente nefericite, care declanseaza prigoana impotriva unor animale nevinovate”, a declarat Anca Tomescu, coordonatul programului „Animale fara stapan” al Vier Pfoten.

De Ziua Animalelor fara Stapan, Vier Pfoten sustine la o scoala din Bucuresti o demonstratie de dresaj cu fosti caini comunitari, antrenati de Vier Pfoten pentru un program de terapie pentru copiii cu dizabilitati.

Tot astazi, Vier Pfoten Romania ii invita pe toti cei care au salvat si/sau adoptat un animal fara stapan sa posteze o fotografie cu prietenul lor necuvantator pe pagina de Facebook a organizatiei https://www.facebook.com/VIERPFOTEN.Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.