Metro Ploiesti, amendat pentru poluarea unui parau

  0
  278

  Comisarii Garzii de Mediu Prahova au amendat cu 80.000 de lei magazinul Metro Ploiesti pentru ca a poluat apele paraului Dambu. In ultimele trei luni, locuitorii si oamenii de afaceri din comuna Paulesti, pe teritoriul careia se afla magazinul Metro, au facut numeroase sesizari la autoritatile de mediu in care reclamau poluarea paraului Dambu si mirosul insuportabil emanat de acesta.

  „Mirosul de canalizare era atat de puternic incat nu puteai respira. Din aceasta cauza a trebuit sa inchidem terasa si, implicit, sa pierdem clienti”, povesteste Dana Sandu, administratorul unui restaurant din Paulesti.
  In urma acestor petitii, comisarii Garzii de Mediu Prahova au prelevat probe din apele paraului unde Metro isi deverseaza apele uzate.

  „Rezultatele analizelor de laborator au aratat depasiri de pana la patru ori ale limitelor maxime admise de normele Uniunii Europene la diverse substante. Practic, Metro a poluat paraul Dambu, fapt pentru care am amendat conducerea magazinului cu 80.000 de lei. Dar, pentru ca legea prevede posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii pentru astfel de abateri, pana la urma Metro a platit doar 25.000 de lei”, spune Cristian Moldovan, comisarul-sef interimar al Garzii de Mediu Prahova.

  Pe de alta parte, prefectul de Prahova arata cu degetul catre fostul sef al Garzii de Mediu, Stefan Popescu, acuzandu-l ca a ezitat sa amendeze conducerea magazinului. „Desi au existat numeroase reclamatii, pana la venirea domnului Moldovan nu s-a luat nicio masura impotriva magazinului Metro. De fiecare data, fostul sef al Garzii de Mediu dadea avertismente in loc de sanctiuni. Oricum, abia acum s-a descoperit ca Metro functioneaza fara autorizatie speciala pentru prelucrarea carnii, ceea ce mi se pare inacceptabil”, sustine Nicolae Alexandri, prefectul de Prahova.
  Exista un plan de investitii

  In schimb, reprezentantii companiei Metro au refuzat sa comenteze sanctiunea aplicata de Garda de Mediu Prahova, insa promit investitii masive in protectia mediului. „Pentru modernizarea statiei automate de epurare care deserveste magazinul Metro Ploiesti este aprobat un plan de investitii, care prevede, in prima faza, racordarea acesteia la statia de epurare a comunei Paulesti, aflata in apropierea zonei de deversare in paraul Dambu. Consideram ca prin aceasta masura orice inconveniente ce ar putea afecta mediul vor fi rezolvate”, afirma Delia Cucu, reprezentantul Departamentului de relatii publice al Metro Group.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.