Masacrul pasarilor, pedepsit penal

0
318

Masacrul pasarilor din Delta produs de vanatorii italieni, in urma cu o luna, are si consecinte penale, nu doar administrative. Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Tulcea, Marin Sultan, a fost amendat de Garda de Mediu cu un miliard de lei vechi pentru ca a adus braconierii italieni sa vaneze pasari in Delta, desi aceasta activitate era interzisa. Sultan a contestat in instanta atat amenda, cat si decizia guvernatorului ARBDD de a stopa vanatoarea pasarilor din Delta pana la 1 noiembrie.

Ambele procese au fost pierdute de directorul AJVPS. Pentru a evita semnarea procesului verbal de amenda, Sultan a disparut o vreme de la sediul AJVPS Tulcea, dar Garda de Mediu i-a trimis actul de constatare a infractiunii prin posta. Costel Ifrim, comisarul sef al Comisariatului ARBDD al Garzii de Mediu, a declarat ca emiterea de autorizatii de vanatoare de catre Sultan in perioada de prohibitie constituie fapta de braconaj si de abuz in serviciu.

Pentru a constata aceste infractiuni penale, Garda de Mediu a formulat o plangere penala impotriva lui Marin Sultan. Parchetul Judecatoriei Tulcea a dispus deja inceperea urmaririi penale impotriva lui Sultan. Daca va fi gasit vinovat de instanta de judecata, seful AJVPS Tulcea risca doi ani de inchisoare.

Sursa: Romania Libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.