Galatiul- 2 mp de iarba la un locuitor, niciun proiect pentru parcuri

Un program de finantare al Ministerului Mediului de 60 milioane lei, a fost ignorat total de primarul Galatiului, spune Mihai Turcu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Galati. Finantarile din acest program puteau folosi pentru realizarea de parcuri si spatii verzi.

„Le-am trimis chiar eu mai multe adrese la Primarie, in legatura cu acest program. Am vorbit cu primarul Dumitru Nicolae si mi-a spus da, pentru ca apoi sa nu se intample nimic. Mi se pare o mare prostie sa ai posibilitatea sa aduci bani multi pentru spatii verzi si parcuri si sa nu te folosesti de ea. Pur si simplu nu au depus proiecte. Brailenii au fost mai destepti si au castigat doua finantari in valoare de 700.000 lei”, a spus revoltat directorul Turcu.

Neglijenta de a nu depune proiecte este cu atat mai condamnabila, cu cat Galatiul este recunoscut ca fiind cel mai poluat oras din tara, din cauza ArcelorMittal. Un studiu realizat cu ceva timp in urma de catre serviciul de specialitate al Primariei Galati a scos in evidenta faptul ca suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor este de numai 2,7 mp.

Intr-un studiu comparativ cu celelalte orase ale tarii, Galatiul se afla pe ultimul loc din punctul de vedere al acestui indice. In conditiile in care normativele europene prevad peste 40 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, dezastrul este si mai mare. Primarul Dumitru Nicolae nici macar nu s-a deranjat sa dea un raspuns coerent acestor acuzatii si insista pe faptul ca orasul pe care il pastoreste sta foarte bine la capitolul „zone verzi”.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *