Jocul in natura, cea mai eficienta lectie pentru copii aflati in vacanta
Metrorex lanseaza concursul pentru copii Olimpiada Verde

Metrorex anunta lansarea concursului de desen Olimpiada Verde, care se va desfasura in cadrul Punctului de Informare dedicat Magistralei 5 de metrou. Acesta se adreseaza copiilor sub 14 ani, care vor avea ocazia sa isi demonstreze talentul si sa isi transpuna in desen creativitatea, pornind de la cele doua teme sub semnul carora are loc campania: ecologia si metroul.

“Metroul este un mijloc de transport cu un impact important asupra comunitatii, atat din punctul de vedere al eficientizarii resurselor – de timp, consum de combustibil etc. – dar si din perspectiva gradului de confort pe care il asigura. Dedicam campania Olimpiada Verde locuitorilor sectoarelor 5 si 6 ale Capitalei. Prin ea ne dorim sa incurajam dialogul dintre bucurestenii de toate varstele si proiectul Magistrala 5 de metrou, pe marginea unui subiect important, atat pentru ei, cat si pentru noi: ecologia. Este un pretext creativ prin care copiii sunt incurajati, prin joc, sa se gandeasca la importanta acestei teme pentru prezentul si viitorul lor”, declara Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.

Concursul Olimpiada Verde se va desfasura in doua etape, iar premiile constau in 4 biciclete, 2 de fetite si 2 de baieti. Fiecare etapa va dura cate 3 saptamani, iar in cea de-a patra saptamana se vor alege castigatorii si se vor acorda premiile. Desemnarea castigatorilor se va face prin tragere la sorti.

Extragerea va avea loc pe data de 9.09.2012.
Punctul de informare dedicat Magistralei 5 este situat vis-a-vis de Parcul Drumul Taberei, in vecinatatea Pietei Drumul Taberei, intr-un punct accesibil locuitorilor sectoarelor 5 si 6 si binecunoscut de acestia. Programul de acces al cetatenilor este zilnic, de luni pana sambata, intre orele 10.00 – 13.00 si 17.00 – 20.00 si duminica, intre orele 08.00 – 13.00.

Despre Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon, Sectiunea Raul Doamnei – Universitate, Tronsonul Drumul Taberei – Eroilor

Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon, Sectiunea Raul Doamnei – Universitate, Tronsonul Drumul Taberei – Eroilor este un proiect al Guvernului Romaniei, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si Metrorex, implementat de un consortiu format din unele din cele mai importante companii de constructii prezente in Romania, respectiv Astaldi SpA (Italia), FCC Construccion Spania, Max Boegl (Germania) – companii cu experienta bogata in lucrari de construirea de linii de metrou la nivel european: Roma, Milano, Istanbul, Varsovia, Copenhaga, Madrid, Barcelona – Delta ACM, AB Construct si Tehnologica (Romania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here