Metrorex organizeaza concursul de arta vizuala EcoMetroArt

Aerul din metroul bucure?tean dep??e?te de opt ori maxima admisibil? a noxelor
Metrorex organizeaza concursul de arta vizuala EcoMetroArt

O combinatie fericita intre ceea ce inseamna mediul urban si protejarea mediului

Metrorex dezvolta permanent programe ce au ca scop atat protectia mediului – aliniindu-se astfel politicilor nationale si internationale ecologiste – cat si punerea in valoare a spatiilor generoase ale metroului prin forme inedite de exprimare a artei urbane. Astfel, in parteneriat cu Ecotur, Clubul de Turism si Ecologie lanseaza o noua provocare pentru artisti, organizand in luna ianuarie a acestui an concursul de arta vizuala EcoMetroArt.

Concursul isi propune sensibilizarea opiniei publice referitor la importanta protejarii resurselor naturale. Provocarea lansata prin acest concurs este imbinarea armonioasa a conceptului de ecologie cu mediul urban, evidentiind metroul, ca simbol al acestuia. Participantii vor avea sansa sa castige premii constand in tablete de ultima generatie si vouchere pentru achizitionarea materialelor de lucru din magazinele de profil. Concursul are ca tematica centrala protectia mediului, si anume ilustrarea acesteia dintr-o perspectiva inedita, plasata intr-o atmosfera pozitiva si educativa. Lucrarile participante se vor incadra intr-una din cele 3 sectiuni:

1. Arta plastica si grafica ce va cuprinde lucrari din urmatoarele categorii: pictura, desen, colaj, ilustratie si grafica;

2. Grafica digitala va cuprinde lucrari bi-dimensionale digitale realizate cu ajutorul soft-urile de specialitate (Photoshop, Illustrator, Corel Draw etc.);

3. Arta stradala ce va cuprinde lucrari de graffiti 2D si 3D.

Participarea la concurs este gratuita si este deschisa tuturor persoanelor peste 18 ani, fara restrictii de pregatire sau experienta in domeniul artistic, persoane care considera ca arta plastica, sub formele ei cele mai diverse, poate colora griul orasului si al constiintei oamenilor reprezentand in forme subtile natura urbana si ecologia din zilele noastre.

Inscrierea se poate face prin trimiterea schitei sau machetei lucrarii propuse si a formularului de inscriere pentru fiecare lucrare prin e-mail la [email protected].

In spatiul metroului bucurestean se deruleaza permanent programe de responsabilitate sociala. Un exemplu relevant este si promovarea, in urma unei dezbateri publice, a proiectului „Cu bicicleta la metrou” prin care s-a permis accesul cu bicicleta intr-un anumit interval de timp in trenul de metrou si s-au amenajat rastele pentru depozitarea bicicletelor in vecinatatea statiilor de metrou. Beneficiari sunt toti bucurestenii, prin caracterul profund ecologist al proiectului, intrucat prin punerea in practica s-a obtinut reducerea poluarii si prin aceasta, a impactului negativ asupra sanatatii populatiei precum si cresterea substantiala a satisfactiei calatorilor cu metroul, inclusiv a biciclistilor, acestia fiind un segment important al clientilor companiei. S-au derulat de asemenea proiecte de arta si urbanism, realizate in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, precum si cu Asociatia din Pod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *