Michigan polueaza cat toata Nigeria!

  0
  345

  ONG-urile de mediu prezente la conferinta de la Bali cer SUA sa-si asume responsabilitatile fata de emisiile de GES

  Statul american Michigan emite in atmosfera mai multe gaze cu efect de sera (GES) decat Nigeria, cea mai populata tara africana. Populatia Nigeriei este de 16 ori mai mare decat a statului american, dupa cum reiese din raportul realizat de organizatia National Environmental Trust (NET) si prezentat in cadrul conferintei internationale de la Bali.

  Texas de unul singur polueaza mai mult decat 116 tari in curs de dezvoltare la un loc, aceasta in conditiile in care statul american are o populatie de 23,7 milioane de locuitori, iar tarile respective numara peste un miliard de locuitori impreuna. Studiul NET, intitulat „Asuma-ti responsabilitatea: de ce SUA trebuie sa fie cap de lista in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera?”, prezinta, de asemenea, situatia Californiei.

  Aceasta emite, conform raportului, 395 milioane tone de dioxid de carbon si polueaza mai mult decat 106 tari in curs de dezvoltare la un loc sau mai mult decat Brazilia, cu o populatie de cinci ori mai mare. „Pana si Wyoming, statul american cu cea mai mica densitate a populatiei (510.000 de locuitori), emite mai mult dioxid de carbon decat 69 de state sarace impreuna”, noteaza autorii raportului.

  Americanii, putin mai responsabili

  In cadrul conferintei de la Bali, acolo unde s-au reunit mai mult de 180 de tari pentru a se pune de acord asupra unui protocol post-Kyoto, reprezentantii NET au indemnat SUA sa-si asume responsabilitatile in ceea ce priveste incalzirea globala. „Politicienii americani nu sunt credibili cand cer statelor in curs de dezvoltare sa inceapa sa-si reduca emisiile pentru ca si americanii sa ia masuri la randul lor”, specifica Angela Anderson, vicepresedinte NET, prezenta la Bali.

  „Vestea buna este ca 17 state americane – care emit 31 la suta din GES americane si reprezinta 45 la suta din populatia americana – au fixat obiective de reducere a emisiilor, iar altele au stabilit obiective de reducere a emisiilor pe anumite sectoare de activitate”, a adaugat vicepresedintele NET.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.