Micii ecologisti de la Scoala „Gh. Asachi” din Iasi vor un viitor mai verde

  0
  807
  Agenţia Europeană de Mediu provoacă liceenii nemteni la un concurs de scurtmetraje ecologice
  Micii ecologisti de la Scoala "Gh. Asachi" din Iasi vor un viitor mai verde

  Vineri, 27 mai, la Scoala „Gh. Asachi” din Iasi, s-a desfasurat etapa finala a proiectului „Lasa verdele sa te cuprinda!”, derulat in cadrul Programului „Scoli pentru un viitor mai verde”, initiat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

  Actiunile cuprinse in cadrul acestui proiect au demarat inca din luna octombrie a anului trecut, sub coordonarea doamnelor invatatoare Mihaela Mocanu (clasa I A), Genoveva Gatu (clasa a II-a A) si Mihaela Bivolaru (clasa a II-a B). Pe parcursul intregului an scolar s-au derulat diverse activitati in care au fost implicati toti elevii scolii. Astfel, in fiecare sala de clasa au fost realizate colturi verzi, elevii au plantat flori in ghivece, au facut desene prin intermediul carora au transmis mesaje de protejare a mediului inconjurator, au realizat lucrari din materiale reciclabile. De asemenea, s-au derulat actiuni de colectare a hartiei, ocazie cu care s-au strans aproximativ 1.000 de kilograme de deseuri, din valorificarea acestora obtinandu-se o suma de bani care a fost utilizata pentru sustinerea activitatilor din cadrul proiectului. In aceasta primavara, elevii au facut curatenie in gradina scolii, au cules gunoaiele, au ingrijit arborii, toate aceste activitati transformandu-i in adevarati militanti pentru protejarea mediului inconjurator.

  Vineri, in cadrul etapei finale a proiectului, au fost organizate mai multe manifestari, elevilor de la Scoala „Gh. Asachi” alaturandu-li-se si cei din clasa a II-a A de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, condusa de doamna invatatoare Virginia Negru. Astfel, holurile Scolii „Gh. Asachi” au gazduit o adevarata expozitie de desene pe teme ecologice realizate de copii, sub titulatura „Mesaj prin culoare”, precum si una de obiecte confectionate din deseuri de lemn, hirtie sau plastic, grupate in cadrul „Atelierului fanteziei”. Nu in ultimul rand, trebuie mentionata si sesiunea de comunicari stiintifice si creatii literare pe teme de ecologie ale elevilor, o manifestare care, in ciuda varstei fragede a lectorilor, putea concura cu succes, prin acuratetea mesajelor si sinceritate, cu oricare actiune de acest gen derulata sub auspiciile unor organizatii de profil.

  „Actiunile de astazi marcheaza atat finalul proiectului -Lasa verdele sa te cuprinda-, un proiect in care elevii nostri s-au implicat cu entuziasm, precum si deschiderea manifestarilor cuprinse in calendarul Zilelor Liceului Teoretic -Vasile Alecsandri-, de care apartinem. Pe parcursul intregului proiect am remarcat dorinta copiilor de a trai intr-un mediu mai curat, mai sanatos, am reusit sa le dezvoltam placerea de a lucra in echipa, in grup. De asemenea, chiar si astazi, cand ar fi putut beneficia de o zi libera , elevii au venit cu totii la scoala, dornici sa-si prezinte lucrarile si sa-si sustina mesajele pe care au incercat sa le transmita prin intermediul acestora: creatii literare, comunicari stiintifice, desene sau obiecte realizate din materiale reciclabile”, ne-a declarat doamna invatatoare Mihaela Mocanu. „Satisfactia pe care au trait-o copiii atunci cand au vazut cum infloresc florile plantate de ei, sau cum apar frunzele castanului pe care ei l-au ingrijit reprezinta dovada clara a atasamentului lor fata de natura. Copilul simte, traieste, se emotioneaza in fata naturii, trebuie ca noi sa avem dorinta si placerea de a-i implica in astfel de activitati, trebuie sa ne preocupam sa-i orientam spre valorificarea a tot ceea ce ne poate oferi natura. Sesiunea de comunicari si creatii literare le-a permis elevilor sa exprime si prin cuvant grija lor pentru mai mult verde pe pamant”, a afirmat si doamna invatatoare Genoveva Gatu.

  In concluzie, prin intermediul acestui proiect, Pamantul a capatat noi prieteni, dintr-o generatie care, din pacate, resimte din ce in ce mai mult efectele industrializarii, ale poluarii si ale neajunsurilor cauzate de aceste fenomene. Ca reprezentanti ai acestei generatii, micii ecologisti de la Scoala „Gh. Asachi” si-au asumat rolul de a transmite mai departe un mesaj care va deveni din ce in ce mai actual: „Lasa verdele sa te cuprinda!”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.