Milioane de euro investite in faleze si plaje

Consolidarea falezelor si reabilitarea unor sectoare de plaja par a fi lucrari prioritare pentru Ministerul Mediului.

Autoritatea Nationala a Apelor Romane a promovat studiile de fezabilitate propuse de Directia Apelor Dobrogea Litoral, iar ministerul de resort le-a avizat si a alocat 49 milioane de euro pentru realizarea lucrarilor respective. Directorul interimar al DADL, Gheorghe Babu, a mentionat ca, pana la sfarsitul anului vor organiza licitatia pentru atribuirea contractelor, proiectarea si executia urmand a fi scoase la pachet. Lucrarile de refacere a falezelor din Eforie, Constanta, Costinesti si Tuzla au ca termen de finalizare intre un an si jumatate si trei ani si jumatate.

“Termenele difera in functie de complexitatea lucrarii. Astfel, falezele din Constanta ar trebui sa fie gata intr-un an si jumatate, iar cea din Tuzla in trei ani si jumatate, deoarece acolo este mai mult de lucru”, a declarat Gheorghe Babu.

El a spus ca, in primavara 2008, in baza unui master plan realizat de experti japonezi, vor incepe lucrari de reabilitare a opt sectoare de plaja si vor fi vizate patru arii din Mamaia si Constanta si patru din Eforie. “Lucrarile vor incepe pe sectoarele critice. Acestea sunt in zona Mamaia Sud, pe plaja de la nord de Portul Belona din Eforie si cea din dreptul sanatoriului de la Eforie Sud. Dupa finalizarea proiectelor, latimea plajelor va fi de 50 – 60 de metri.

Ulterior, se vor face lucrari de nisipare pentru mentinerea dimensiunilor stabilite”, a specificat Gheorghe Babu. Seful interimar al DADL a anuntat ca valoarea totala a investitiei se ridica la 269 milioane de euro, bani proveniti de la Uniunea Europeana si bugetul de stat.

Sursa: Ziua de Constanta

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente