Minihotelul din copac

  0
  240

  Nimeni nu credea ca vor reusi. Dar arhitectii de la compania suedeza Tham & Videgard au demonstrat ca pot construi intr-un copac o casuta aproape invizibila, care poate functiona perfect pe post de minihotel si care este prietenoasa cu mediul.hotelul din copac

  Mai precis, arhitectii au construit in jurul unui arbore o cutie de 4x4x4 metri din aluminiu foarte usor, imbracata in oglinzi. Astfel, exteriorul reflecta imprejurimile, dar si cerul, creand, practic, un refugiu camuflat. Prima casuta de acest fel si-a deschis usile, intr-o padure din Suedia, aflata la circa 65 de kilometri de Cercul Arctic. Cinci asemenea minihoteluri urmeaza sa fie construite.

  „Totul se reflecta – copacii, pasarile, norii, soarele. Dar pentru ca pasarile sa nu aiba de suferit, adica sa nu se loveasca de aceasta casa, am aplicat pe oglinzi o pelicula speciala, pe care zburatoarele o vad”, a declarat Kent Lindvall, unul dintre proprietarii minihotelului din copac. Casuta este prevazuta cu o podea care are incalzire electrica, iar toaleta este cu incinerare, astfel ca, spun constructorii, mediul nu este afectat. Iar cei care vor veni sa-si petreaca putin timp in minihotel vor fi nevoiti sa se conformeze normelor ecologice.

  „Este o padure aproape virgina, iar noi vrem s-o mentinem in acest fel. Desi in zona asta e la moda sa te plimbi cu snowmobilul, noi nu vom oferi aceasta facilitate”, au afirmat proprietarii casutei invizibile.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.