Francois Fillon la KazEnergy Forum: Niciun stat din lume nu urmează modelul german, cu subvenţii mari pentru energia regenerabilă şi închiderea centralelor nucleare
Ministerul Economiei sustine continuarea cu actualii investitori a reactoarelor 3 si 4

Ministerul Economiei va inainta Guvernului un memorandum cu patru variante de continuare a proiectului reactoarelor nucleare 3 si 4 si sustine continuarea investitiei cu actualii investitori si atragerea altora, concomitent cu reducerea participatiei statului.

“Pregatim un memorandum pe care il vom inainte Guvernului, cu patru variante de continuare a investitiei in reactoarele 3 si 4”, a declarat miercuri Alexandru Sandulescu, director in Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

“Varianta pe care o sustinem este continuarea investitiei cu actualii investitori si atragerea altora prin reducerea participatiei statului in compania de proiect”, a adaugat Sandulescu.

El nu a oferit detalii, afirmand ca “nu este bine” sa discute continutul acestui memorandum inainte de a fi inaintat Guvernului.

Franklin Templeton (FT), administratorul Fondului Proprietatea (FP), considera ca proiectul de constructie a Unitatilor 3 si 4 de la centrala nuclearoelectrica Cernavoda nu este atractiv pentru investitorii privati, avand in vedere indicatorii financiari si ipotezele in baza carora a fost construit studiul de fezabilitate.

“Nuclearelectrica (societate unde FP este actionar minoritar – n.r.) nu este, in acest moment, in pozitia de a lua in considerare un proiect de o asemenea dimensiune, ca partener fie majoritar, fie minoritar”, a spus Grzegorz Konieczny, vicepresedintele FT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here