Ministerul Mediului amana iar programul „Casa Verde”

0
493

Ghidul de finantare a programului nu a fost finalizat nici pana la sfarsitul acestei luni. Reprezentantii Ministerului Mediului declarasera in februarie ca ghidul de finantare va fi gata cel tarziu la sfarsitul lunii martie, dar acesta este inca in lucru.
nemirschi
Programul „Casa Verde”, prin care populatia si firmele pot face economii la plata caldurii si a apei calde prin instalarea de panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de energie regenerabila trebuia sa inceapa cel tarziu la finalul lunii martie, dupa cum declarase la sfarsitul lui februarie purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta. „Programul este in lucru si oarecum in termen”, a precizat ieri purtatorul de cuvant.

Ministrul de resort Nicolae Nemirschi anulase printr-un ordin semnat pe 10 februarie Ordinul fostului ministru al mediului si dezvoltarii durabile nr. 1339/2008 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

Amanat de mai multe ori

Programul „Casa Verde”, care a fost anuntat inca din luna septembrie a anului trecut, promitea subventionarea in proportie de 90% a instalarii de panouri solare si de centrale eoliene pentru persoane fizice. De atunci, programul a fost amanat de mai multe ori, fapt ce a dus la reducerea considerabila a vanzarilor de sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.