Ministerul Mediului: Protan e obligat sa continue ecarisarea pana la gasirea unei firme inlocuitoare

Contractul de concesiune incheiat intre SC Protan SA si statul roman prevede ca firma trebuie sa-si continue activitatea pana la gasirea unui alt concesionar, sustine Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), contrazicand declaratiile de miercuri ale reprezentantilor companiei.
protan
Publicitate „Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile considera ca activitatea centrelor de ecarisaj din Romania ale SC Protan SA trebuie sa continue (mai putin sucursala Popesti-Leordeni, pana la indeplinirea masurilor impuse de autoritatile de mediu sau pana la eventuale modificari in programul de etapizare, fundamentate de companie conform legii). Asta pentru ca, indiferent de declaratiile publice ale companiei Protan, exista niste obligatii contractuale pe care aceasta trebuie sa le respecte, astfel incat sa fie asigurata continuitatea activitatii de neutralizare a deseurilor de origine animala”, se precizeaza intr-un comunicat de miercuri seara al institutiei.

MMDD sustine ca activitatea Protan este una „de interes national”, astfel ca autoritatile responsabile in domeniu precum Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Agentia Domeniilor Statului, cea care a incheiat, in numele statului, contractul cu Protan, „vor actiona in sensul identificarii unor solutii viabile pentru continuarea acestei activitati”.

MMDD subliniaza ca, potrivit contractului de concesiune incheiat intre Protan si ADS, firma este obligata ca, in cazul „rezilierii activitatii”, sa continue pana la preluarea acesteia de catre un alt concesionar.

Firma Protan a anuntat, miercuri, prin directorul general Cristina Miu, ca suspenda, incepand de luni, activitatea in toate cele opt filiale din tara, reprezentantii companiei fiind nemultumiti de faptul ca nu au primit peste patru milioane de euro, bani pe care Ministerul Agriculturii ii datoreaza companiei.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente