Turnu Severin arunca gunoaiele pe camp

Depozitul ecologic de deseuri trebuia construit din 2007. Severinenii vor continua sa arunce gunoaiele la vechea groapa, care ar putea fi inchisa abia in mai 2009.
groapa de gunoi turnu severin
Publicitate Reprezentantii firmei cu capital majoritar austriac SC Brantner SA, care a castigat in toamna anului 2006 contractul de concesionare a serviciilor de salubritate in Drobeta-Turnu Severin, au recunoscut ca ar fi trebuit sa inceapa de mult construirea depozitului ecologic, insa nu au facut-o ,,din motive obiective”.

Directorul punctului de lucru Drobeta-Turnu Severin de la SC Brantner SA, Ioan Rosca, a promis ca pana la sfarsitul lunii vor incepe lucrarile, estimand totodata ca in luna mai a anului viitor se vor putea depune aici primele cantitati de deseuri, iar groapa de gunoi cea veche si neconforma va fi inchisa.

Depozitul va fi construit pe o suprafata de 19 hectare de teren pe raza comunei Izvorul Barzi, aflat in proprietatea municipalitatii.

„In mai 2007 cand am demarat lucrarile de terasare a terenului pentru ca am constatat ca panza de apa freatica se afla la o adancime mai mica decat cea prevazuta in proiectul dat de primarie, a aparut alt obstacol.

Am primit o adresa de la Consiliul Local Drobeta-Turnu Severin prin care am fost nevoiti sa renuntam la drumul de acces, intrucat o parte din el a fost retrocedat in instanta proprietarului de drept. Ulterior, tot primaria a gasit o alta cale de acces catre terenul respectiv, dupa care s-au demarat lucrarile de amenajare a noului drum.

Acum nu mai exista nicio piedica, asa incat la sfarsitul acestei luni vom incepe lucrarile propriu-zise de constructie a depozitului ecologic”, ne-a declarat directorul Ioan Rosca.

Acesta ne-a explicat ca investitia totala se va ridica la circa 12 milioane de euro, iar depozitul ecologic va cuprinde trei module cu cate doua celule fiecare.

Amenintarile primariei

De cealalta parte, viceprimarul Severinului, Mircea Grosu, considera ca cei de la Brantner „s-au ascuns” in spatele problemei legate de drumul de acces. „Daca cei de la Brantner nu se tin acum de termene, vom fi drastici si vom merge pana la rezilierea contractului de concesionare a serviciilor de salubritate.

Actuala groapa de gunoi este un focar de infectie si de aceea ne chinuim sa o inchidem cat mai repede posibil”, ne-a spus Mircea Grosu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente