Protan este obligat sa neutralizeze deseurile

Ministerul Mediului si Ministerul Agriculturii sustin ca, potrivit contractului, Protan trebuie sa isi desfasoare in continuare activitatea. Firma de ecarisaj spune totusi ca, atata vreme cat nu va primi din partea statului banii datorati, aceasta nu isi va putea continua activitatea.
activitatea protan
Publicitate Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat ieri ca anuntul Protanului cum ca isi va suspenda activitatea la toate filialele din tara este o forma de santaj, dar ca nu se va ajunge in aceasta situatie.

Ministrul Ciolos discuta cu firma pentru clarificari privind subventiile. El a spus ca situatia subventiilor va fi rezolvata pana la sfarsitul saptamanii.

Pe de alta parte, Ciolos a spus ca firma are anumite obligatii contractuale pe care trebuie sa le respecte.
Aceleasi obligatii din contract au fost aduse in discutie si de catre reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Reprezentantii MMDD considera ca activitatea de ecarisaj a filialelor Protan din tara trebuie sa continue, cu exceptia sucursalei Popesti – Leordeni. In cazul rezilierii activitatii de catre una dintre partile contractuale, societatea trebuie sa-si continue activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala pana la preluarea acestei activitati de catre un alt concesionar, mai spun reprezentantii Ministerului Mediului.

Suspenda contractul, nu il reziliaza

Pe de alta parte, reprezentantii Protan precizeaza ca, potrivit aceluiasi contract, societatea nu este obligata
sa-si continue activitatea in orice conditii.

Conform unui comunicat al firmei de ecarisaj, clauzele contractuale la care se refera MMDD sunt valabile numai in situatia in care Protan ar rezilia contractul de concesiune. Compania insa doar suspenda acest contract, nu il reziliaza.

Protan acuza Ministerul Agriculturii ca datoreaza firmei 4 milioane de euro, restante din 2006, 2007 si 2008.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a precizat miercuri ca urmeaza sa vireze firmei de ecarisaj alte 3,6 milioane lei, saptamana viitoare.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente