Ministerul Mediului va aviza barajele Cetate si Corna din proiectul Rosia Montana

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri ca Ministerul Mediului sa elibereze imediat acordul de functionare in conditii de siguranta pentru barajele Cetate si Corna din cadrul proiectului Rosia Montana.aviz pentru baraje

Compania care dezvolta proiectul, Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), urmeaza astfel sa primeasca, in cel mai scurt timp, avizele necesare construirii celor doua baraje.

Hotararea ICCJ este definitiva si irevocabila.

“Acest rezultat confirma opinia impartiala a expertilor si recunoaste ca proiectul nostru este unul viabil. Avem un proiect solid, care merita o evaluare corecta a tuturor componentelor sale”, declara oficialii companiei.

Comisia Nationala pentru Siguranta Barajelor (CONSIB), formata din experti romani si aflata in subordinea Ministerului Mediului, a aprobat inca din aprilie 2007 documentatia care a stat la baza emiterii acestor avize. Barajele Cetate si Corna propuse de RMGC in cadrul proiectului minier de la Rosia Montana au fost proiectate de compania Montgomery Watson Harza din SUA.

“In proiectul Rosia Montana, RMGC a propus masuri extrem de stricte de protectie a mediului si interventie in situatii de criza, mult mai stricte decat standardele existente acum in Europa si in Romania”, spune director general al RMGC, Dragos Tanase.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente