Ministerul Mediului va contracta fonduri europene de 4 miliarde de euro

  0
  284
  Ministerul Mediului va contracta fonduri europene de 4 miliarde de euro
  Ministerul Mediului va contracta fonduri europene de 4 miliarde de euro

  Pana la sfarsitul anului, Ministerul Mediului va semna contracte de 1,3 miliarde euro, dupa ce a accesat 45 de milioane de euro de la inceputul lui 2010, a declarat ministrul mediului Laszlo Borbely astazi.

  „Ne-am achitat de angajamentele luate in luna aprilie- mai, cand am anuntat ca anul acesta am putea sa depasim chiar suma de 4 miliarde de euro in ceea ce priveste contractarea”, a precizat ministrul Mediului, citat de Agerpres.
  Astazi, la sediul Ministerului Mediului, in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului de resort Laszlo Borbely, au fost semnate contracte privind modernizarea sistemelor de apa, canalizare, epurare, dar si de management integrat al deseurilor in valoare de circa 554 milioane de euro (fara TVA) pentru sase judete.
  Din acest total, peste 406 milioane euro (fara TVA) reprezinta finantare din fonduri europene.
  Cea mai mare finantare a obtinut-o regiunea Constanta-Ialomita (192 milioane euro), urmata de judetele: Alba (102 milioane euro), Braila (92 milioane euro), Ilfov (76,3 milioane euro), Timis (54,2 milioane euro) si Botosani (33,5 milioane euro). Toate sumele sunt fara TVA.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.