Ministrul ceh al Mediului isi anunta demisia, pe fondul unui scandal de coruptie

  0
  265
  Ministrul ceh al Mediului isi anunta demisia, pe fondul unui scandal de coruptie
  Ministrul ceh al Mediului isi anunta demisia, pe fondul unui scandal de coruptie

  Ministrul ceh al mediului, Pavel Drobil, din cadrul partidului de dreapta ODS al premierului Petr Necas, a anuntat miercuri la Praga ca va demisiona din post in zilele urmatoare, in urma unui scandal de presupusa coruptie in ministerul sau, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

  Conform cotidianului Dnes, Drobil i-ar fi cerut directorului Fondului de Stat pentru Mediu (SFZP), Libor Michalek, sa distruga documente compromitatoare asupra unei presupuse incercari a colaboratorilor ministrului de a manipula proceduri in cadrul unei licitatii.

  Un colaborator al ministrului, Martin Knetig, citat de Dnes, a declarat ca bunurile obtinute prin manipularea licitatiilor publice urmau sa serveasca finantarii partidului ODS si carierei politice a lui Drobil.

  Ministrul, care respinge orice responsabilitate in acest caz, l-a destituit, deja, marti, pe Michalek, dar si pe doi dintre colaboratorii sai, intre care si Knetig.

  „Am hotarat sa impiedic orice exploatare a acestui caz mediatic cu scopul discreditarii Guvernului premierului Petr Necas”, a declarat Drobil, in varsta de 39 de ani, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul.

  Ministrul a precizat ca va pleca din functie dupa votul final aspra bugetului de austeriate pentru 2011, care a avut loc, deja, miercuri, si imediat ce „situatia de la minister va fi rezolvata”.

  In urma unor dezvaluiri de presa, opozitia social-democrata (CSSD) a amenintat ca va depune o motiune de cenzura contra cabinetului lui Necas, un sustinator fervent al austeritatii bugetare.

  „Imediat ce Pavel Drobil respinge toate aceste acuzatii mediatice, contez, in continuare, pe el”, a subliniat premierul.

  „Sunt convins ca ministrul nu a facut nimic ilegal. Singura sa eroare este o proasta alegere a colaboratorilor sai”, a conchis Necas.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.