Ministrul Laszlo Borbely si-a vandut influenta pentru 20.000 de euro

Ministrul Laszlo Borbely si-a vandut influenta pentru 20.000 de euro

Potrivit DNA, ministrul mediului, Laszlo Borbely, ar fi beneficiat de serviciile unei firme, care s-a ocupat de amenajarea unei locuinte, in valoare de 20.000 €. Stirile ProTv de la ora 19:00 LIVE si pe telefonul mobil, la adresa m.stirileprotv.ro.

In schimb, ministrul si-ar fi folosit influenta pentru atribuirea unor contracte de lucrari firmei respective. Firma este din Negresti Oas, iar contractele care au fost atribuite sunt de la Administratia Nationala “Apele Romane”.

Procurorii anticoruptie oradeni au inceput deja urmarirea penala in acest dosar impotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrarilor, SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, pe nume Ioan Ciocan. De asemenea, mai este urmari penal si consilierul personal al ministrului Borbely, Szepessy Szabolcs. Acesta ar fi intermediat intre omul de afaceri si ministru, potrivit datelor comunicate Mediafax de catre DNA.

Ioan Ciocan este invinuit pentru cumparare de influenta, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate, prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala «Apele Romane», institutie aflata in coordonarea acestui minister, cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie“, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Deocamdata, ministrul Laszlo Borbely nu a putut fi contactat, el aflandu-se in Polonia, la Sopot, unde participa la Consiliul Informal de Mediu, ale carui lucrari se desfasoara in perioada 10-12 iulie.

Conform declaratiei de avere, ministrul Mediului nu detine in proprietate vreun apartament. Surse judiciare sustin ca ar fi vorba de un apartament aflat in proprietatea soacrei ministrului Mediului. Aceleasi surse afirma ca luni au avut loc perchezitii legate de acest dosar, inclusiv la Ministerul Mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente