Ministrul Mediului a dat startul “Saptamanii Mediului Tau”

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a participat, luni, in Piata Constitutiei, la manifestarea “Copiii sunt impreuna pentru natura”, ce a marcat inceputul campaniei “Saptamana Mediului Tau”.
saptamana mediului
Campania se va desfasura la nivel national, in perioada 1-6 iunie 2009, a anuntat ministerul Mediului.

Impreuna cu elevi ai scolilor din Bucuresti si ai Liceului Nicolae Tonitza, ministrul Mediului a desenat un arbore cu creta colorata, pe asfaltul din fata Palatului Parlamentului, ca un simbol al protectiei mediului.
Nemirschi le-a explicat copiilor mecanismele dupa care functioneaza programul Rabla” si principiile taxei de mediu.

“Cine polueaza, plateste! Asa se intampla in intreaga Europa”, a spus ministrul Mediului. La finalul actiunii, ministrul i-a indemnat pe participanti sa nu plece acasa fara sa ecologizeze Piata Constitutiei. Nemirschi le-a cerut elevilor sa transmita mai departe mesajul ca un mediu curat este vital nu numai pentru ei, ci si pentru generatiile viitoare.

Campania “Saptamana Mediului Tau” continua cu o dezbatere pe care ministrul Mediului o va avea cu reprezentantii ONG-urilor din domeniu, organizata astazi.

Miercuri, 3 mai, Nemirschi se va intalni cu reprezentantii patronatelor si ai institutelor de cercetare, iar joi va participa la actiunea de ecologizare a zonei Lacul Morii, din sectorul 6 al Capitalei.

Vineri va avea loc, la Palatul Parlamentului, Gala Excelentei de mediu. Regatta Mediului, care se va desfasura sambata, la Mangalia, va incheia “Saptamana Mediului Tau”
Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente