Pe 5 iunie avem cu totii intalnire cu Pamantul, “acasa”

Tu, alaturi de familie si de prieteni, esti invitat sa te intalnesti cu planeta de Ziua Mondiala a Mediului. Filmul “Acasa” (Home) va fi lansat pe 5 iunie, gratis, pe YouTube.
intalnire cu pamantul
Documentarul, realizat de Yann Arthus-Bertrand, ne va arata cum oamenii, in cei doar 200.000 de ani de viata pe Pamant, au reusit sa strice echilibrul natural al lui, stabilit de aproape patru miliarde de ani.

Pretul platit este mare, dar este prea tarziu pentru a fi pesimisti: umanitatea mai are cel mult 10 ani pentru a inversa tendinta, pentru a deveni constienta de faptul ca distruge bogatiile Pamantului.

Documentarul, filmat din aer in 50 de tari, ne impartaseste minunile planetei dar si grijile ei, aratandu-ne cum sa o insanatosim.

“Cand l-am invitat pe Al Gore sa isi arate filmul “Un adevar incomod” parlamentului francez, mi-am dat seama ce impact imens poate avea un film, mai mare decat un program TV. Am vazut cum a fost miscata audienta, pana la lacrimi in unele cazuri, si mi-am zis ca un film ar fi cea mai buna metoda de a ajunge la oameni”, a declarat Yann Arthus-Bertrand.

“Avem un impact asupra Pamantului mai mare decat poate el sa suporte. Consumam in mod exagerat si ne batem joc de resursele planetei. Din aer, este atat de usor sa vezi ranile Pamantului. Asa ca, “Acasa” arata situatia noastra actuala, in timp ce spune ca exista o solutie”, a precizat regizorul francez.

Emisiile de dioxid de carbon rezultate din filmarea documentarului sunt calculate si inlocuite cu sume de bani ce vor fi folosite pentru a aduce energie curata in zonele unde aceasta nu exista.

Nu uitati, pe 5 iunie ne intalnim cu planeta, pe pagina YouTube a documentarului: http://www.youtube.com/homeproject.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente