Ministrul Mediului Laszlo Borbely a demisionat in urma acuzelor DNA

  0
  398
  Sunt cinci priorităţi urgente de care trebuie să se ocupe noul ministru al Mediului
  Ministrul Mediului Laszlo Borbely a demisionat in urma acuzelor DNA

  Laszlo Borbely a demisionat din Guvern, in urma unei discutii cu premierul Ungureanu despre acuzatiile DNA. Borbely a venit pregatit sa demisioneze la intalnirea cu premierul. Informatia a fost conformata chiar de premier, la postul public de radio, care a adaugat ca va asigura interimatul la Mediu pana cand va fi facuta o propunere de inlocuitor.

  „Am avut o discutie cu Borbely, la finalul careia domnul ministru a inaintat demisia catre mine. Demisia este un act unilateral de vointa. Am luat nota de demisia sa. Demisia urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar presedintele Romaniei a primit deja scrisoarea din partea mea referitoare la aceasta chestiune. Vom vedea despre ce inlocuitor poate fi vorba. In acest moment, scrisoarea catre presedinte nu contine o propunede de inlocuire cu alt nume. In absenta unui alt nume, pe perioada interimatului voi prelua portofoliul”, a spus premierul Ungureanu, la postul public de radio.

  Laszlo Borbely a incheiat discutia cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, dupa aproximativ doua ore, si i-a inmanat acestuia demisia din postul de ministru al Mediului, in urma acuzatiilor DNA, au declarat surse din UDMR.

  Intalnirea s-a incheiat la ora 12.10, dupa aproximativ doua ore de la sosirea ministrului la sediul Guvernului. Pana la aceasta ora, reprezentantii Executivului nu au comentat.

  Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Laszlo Borbely i-a spus premierului Mihai Razvan Ungureanu ca este pregatit sa demisioneze din postul de ministru al Mediului in urma acuzatiilor DNA, daca aceasta este solicitarea Guvernului, la acea ora discutia fiind inca in derulare.
  DNA a cerut procurorului general sa solicite Parlamentului declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala fata de ministrul Mediului Borbely Laszlo, pentru infractiunile de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

  In replica la acuzatii, Ministrul Mediului a declarat, la Zalau, ca procurorii DNA nu i-au adus la cunostinta, pana in prezent, nicio acuzatie si ca isi va exprima un punct de vedere dupa ce se va edifica „despre ce este vorba”, scrie Agerpres.

  „Nu stiu despre ce este vorba. Mai intai, trebuie sa ma edific sau sa imi aduca la cunostinta cineva, nu prin presa, ci in mod oficial. Daca ma voi edifica despre ce este vorba, fiti convinsi ca voi reveni cu alte detalii, dar nu vreau sa intru speculatii. Justitia trebuie sa-si faca datoria”, a precizat, intr-o scurta declaratie de presa, Laszlo Borbely.

  Ministrul Mediului a amintit faptul ca, in cursul lunii iulie 2011, a mai existat o „incercare ” a DNA in ceea ce-l priveste dar institutia a revenit ulterior cu precizari ca nu exista niciun fel de urmarire impotriva sa.

  Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii miercuri, procurorii DNA au sesizat procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmarii penale fata de Laszlo Borbely, deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Mediului si Padurilor, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.