Wienerberger: Casa care produce mai multa energie decat consuma

Wienerberger: Casa care produce mai multa energie decat consuma

Wienerberger va finaliza in vara acestui an in Austria prima constructie de caramida eficienta din punct de vedere energetic, in cadrul programului e4 BRICKHOUSE 2020. Datorita materialelor utilizate, aceasta cladire va avea pierderi minime de energie, aproape de zero. Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial si cel mai important furnizor european de tigla ceramica, va prezenta la cea de-a cincea editie a Wienerberger Brick Award exemple remarcabile de proiecte de arhitectura moderna in caramida.

Raspunsul Wienerberger in ceea ce priveste casa viitorului il consituie programul e4. Acest concept de cladire imbina patru elemente cheie: realizarea de zidarie din caramida eficienta energetic, preturi accesibile pentru constructie si scaderea consumului energetic, majorarea gradului de utilizare a surselor de energie alternativa precum si calitatea unica in ceea ce priveste locuirea. „Ne dorim sa demonstram ca este posibila realizarea unor constructii sanatoase, eficiente energetic si accesibile, folosind caramida”, spune Heimo Scheuch, CEO Wienerberger. Prima constructie e4 BRICKHOUSE 2020 din Europa va fi finalizata in vara anului 2012 in nord-estul Austriei.

Casa deja respecta noile directive europene in constructii care, incepand cu anul 2020, impun cladirilor noi sa reduca aproape la zero transferul termic si implicit pierderile de energie. e4 BRICKHOUSE 2020 va fi o casa care va produce mai multa energie decat va consuma, folosind numai energie din surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *