Ministrul Mediului, nemultumit de stadiul refacerii plajelor

Ministrul Mediului, nemul?umit de stadiul refacerii plajelor
Ministrul Mediului, nemultumit de stadiul refacerii plajelor
Ministrul Mediului, nemultumit de stadiul refacerii plajelor

O plaja mai lata care sa sa-ti ofere confortul de a nu te uita in ceaceaful vecinului. Iata visul oricarui turist care vine in statiunea Mamaia. Un scenariu realizabil, doar daca si constructorii care se ocupa de lucrarile de largire a fasiei de nisip din statiunea Mamaia ar fi seriosi. Reintors la Constanta, Ministrul Mediului, Attila Korodi, a constat nereguli la lucrarile demarate deja cu mari intarzieri. Asa ca i-a atentionat pe constructori ca daca la urmatoarea vizita lucrarile vor sta pe loc, ia in calcul penalitati si chiar rezilierea contractelor.

Turistii care isi vor petrece concediul pe litoral s-ar putea bucura de la anul, de o portiune mai mare de plaja. Acest lucru va fi posibil insa, cu o singura conditie: constructorii trebuie sa termine la termen cele 33 de hectare de plaja din Mamaia si din zona Trei Papuci.

Proiectul care vizezeaza doar statiunea, prin care plaja ar urma sa fie lungita cu un kilometru in partea sudica si latita cu 200 de metri a fost demarat in urma cu o saptamana. Asta desi, austriecii care au preluat contractul ar fi trebuit sa se apuce de treaba in urma cu aproape un an.

Austriecii care se ocupa de lucrarile din statiunea Mamaia motiveaza ca acestea au demarat cu intarziere tocmai pentru ca au intampinat probleme legate de birocratie si de mobilizare.

Acest lucru l-a determinat pe Ministrul Mediului, Attila Korodi sa revina dupa o luna la Constanta pentru a vedea stadiul lucrarilor, de care nu a fost multumit atunci.

„Situatia fata de vizita mea de acum o luna nu s-a schimbat radical. Sunt elemente care pe noi, ca institutie de finantare, nu ne incanta pentru ca termenele de finalizare sunt cele mai importante. Sunt intarzieri majore in cazul proiectului care se desfasoara in Mamaia“, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului.

In zona plajei Trei Papuci, lucreaza o firma olandeza, care inregistreaza si ea intarzieri din cauza vremii. Nu insa la fel de mari ca cele ale austriecilor. Vazand situatia, ministrul Mediului a spus astazi, ca se gandeste deja la sanctiuni.

„Termenul este foarte presant, mobilizarea este foarte slaba. Nu vreau sa intru in detalii tehnice. Dar colegii mei care se ocupa de aceasta parte sunt foarte ingrijorati. Prima data vin penalizarile, apoi pot veni masurile rezilierii“, a mai adaugat Attila Korodi.

Limba de nisip din zona Trei Papuci ar trebui sa aiba in 2015 o latime cuprinsa intre 60 si 100 de metri. Ea va fi aparata de diguri cu o lungime de aproape 450 de metri. Intregul proiect de refacere a plajelor se ridica la 170 de milioane de euro si cea mai mare parte din bani vine de la Uniunea Europeana. Una peste alta, la plecare, ministrul Mediului a fost optimist.

„O intarziere de doua saptamani nu este periculoasa. Una de un an de zile, da. Daca vedeti lucrari inseamna ca suntem intr-o directie buna. Daca nu vedeti lucrari inseamna ca nu suntem in directia buna“, a mai spus ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *