Dan Adamescu, retrocedare dubioasa a peste 1.300 de hectare de padure
Dan Adamescu, retrocedare dubioasa a peste 1.300 de hectare de padure
Fostul prefect de Buzau, retinut in dosarul privind retrocedarea a 5.000 ha de padure
Fostul prefect de Buzau, retinut in dosarul privind retrocedarea a 5.000 ha de padure

Fostul prefect al judetului de Buzau, Paul Beganu, a fost retinut in dosarul privind retrocedarea a 5 mii de hectare de padure. Dupa gratii a ajuns si omul de afaceri care a intrat in posesia terenului. Anchetatorii spun ca prejudiciul in acest caz se ridica la 21 de milioane de euro.

Fostul prefect al judetului Buzau, Paul Beganu, dar si Gheorghe Ceteras, omul de afaceri pe mainile caruia ar fi ajuns ilegal peste cinci mii de hectare de padure, au fost audiati la sediul DNA Ploiesti. Cei doi au fost retinuti, alaturi de un avocat si un angajat al Romsilva.

„Retrocedarea celor 5.100 de hectare este nelegala si netemeinica. Rapiditatea cu care s-au desfasurat actiunile imi ridica unele semne de intrebare“, a spus Cornel Pitis, director Directia Silvica Buzau.

Paul Beganu este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la dare de mita. Gheorghe Ceteras a fost retinut pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si trei infractiuni de dare de mita. Avocatul acestuia a declarat ca nu exista probe care sa ateste faptul ca omul de afaceri ar fi dat mita peste doua milioane de euro si ca ar fi intrat in mod ilegal in posesia terenului, asa cum sustin procurorii.

„Avem toate documentele ce atesta legalitatea procedurilor de retrocedare“, a declarat avocatul omului de afaceri.

„La momentul acela consilierul nostru juridic ne-a prezentat motivele, riscurile la care ne expunem daca formulam recurs“, a spus Gheorghe Bacneanu, primar comuna Gura Teghii.

„Comisia judeteana nu a formulat recurs, motivat de faptul ca anexa era semnata de catre toti reprezentantii in drept“, a declarat Maria Buleandra, prefectul judetului Buzau.

In acelasi dosar este cercetat si un judecator, insa in stare de libertate. Cele patru persaone retinute vor fi prezentate astazi instantei cu propunere de arestare preventiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here