Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a deschis Targul de mediu Romenvirotec 2014

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a deschis Targul de mediu Romenvirotec 2014
Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a deschis Targul de mediu Romenvirotec 2014

Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a deschis, in aceasta dimineata a XXI – a editie a targului de mediu Romenvirotec 2014. Expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectie a mediului, derulata sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice a reunit companii din Romania, Austria, Belgia, Germania, Italia, Portugalia si Ungaria.

In mesajul de deschidere a targului de mediu, ministrul Attila KORODI a subliniat faptul ca “Romania trebuie sa aiba o piata care sa ofere solutii tehnologice pentru protectia mediului in vederea atingerii standardelor europene in acest domeniu. Tara noastra poate sa aplice si sa atinga standardele in domeniul protectiei mediului, daca piata care ne ofera solutii tehnologice este efervescenta, are capacitate financiara si tehnologica de a implementa ceea ce noi credem ca trebuie sa facem pentru perioada urmatoare. Am ajuns la ora actuala, cu evolutia tehnologiilor, prin implementarea strategiilor de dezvoltare durabila, prin implementarea unei legislatii europene coerente si aplicate pentru a garanta standarde de viata corecte si de calitate pentru cetatenii europeni, ca tehnologiile pe care le folosim pentru a ne dezvolta sa ne ajute ca activitatea noastra umana sa fie din ce in ce mai mult ecofriendly”.

De asemenea, ministrul Mediului a adaugat, totodata, ca exista o noua lege cadru in ceea ce priveste managementul deseurilor, lege care „ne obliga sa regandim o serie de Hotarari de Guvern sau Ordine de Ministru, venind cu imbunatatiri semnificative: vom deschide noi domenii pe deseuri, cum ar fi de exemplu domeniul deseurilor din industria de constructii”.

In discursul sau, ministrul Mediului a subliniat faptul ca „Administratia Fondului de Mediu este veriga cea mai importanta pentru noi, Ministerul Mediului, prin care putem sa facem ca, pe cateva domenii-nisa, sa largim posibilitatea de a crea noi oportunitati de afaceri. Doresc ca programul „Casa verde” sa reinceapa. Programul care viza persoanele fizice sa intre din nou pe rol si zeci de mii de familii din Romania sa spuna ca, nu numai din punct de vedere al constrangerilor legislative, dar si din punct de vedere al avantajelor provenite din utilizarea acestor tehnologii, se fac pasi”.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice este prezent la Romenvirotec cu un stand propriu, unde vor fi prezentate proiectele si programele aflate in derulare, iar specialistii institutiei vor raspunde vizitatorilor pe intreaga durata a evenimentului. Pentru cei mici, in cadrul ROMENVIROTEC este amenajat un colt special, ”Micul Ecologist”, unde se vor desfasura numeroase activitati, concursuri si mini-scenete prin care copiii vor invata despre importanta protejarii mediului inconjurator.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile de eveniment vor avea loc sesiuni de conferinte ce au ca teme subiecte actuale din domeniul protectiei mediului atat din Romania, cat si din strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *