Minstrul Laszlo Borbely, prezent la actiunea de ecologizare a raului Aries

  0
  507
  Legea lui Borbely: Doar companiile verzi vor mai face afaceri cu statul
  Minstrul Laszlo Borbely, prezent la actiunea de ecologizare a raului Aries

  Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a participat, sambata, la campania de ecologizare organizata de Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu organizatorii proiectului Let”s do it Romania, de pe Valea Ariesului. Alaturi de ministru au fost prezenti membri ai unor institutii locale si ONG-uri precum: APM Alba, CJ Alba, al Garzii de Mediu, SGA Alba, Prefectura Alba, Asociatia Maghiarilor din Abrud, Primaria Abrud, Primaria Rosia Montana. Participantii la actiunea de ecologizare au plecat de la statia de transfer Gura Rosiei, obiectivul vizat fiind comuna Rosia Montana, satul Carpinis. Evenimentul a fost inclus in seria de actiuni dedicate saptamanii mediului. Alaturi de Laszlo Borbely, la acest eveniment au participat aproximativ 600 de voluntari impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale dar si consilierul copil al Ministrului. Inca de la sosire, Laszlo Borbely a tinut sa precizeze: „Asa cum am promis acum o luna la Rosia Montana, astazi am revenit impreuna cu aproape 600 de voluntari si totodata tin sa multumesc autoritatilor locale pentru mobilizarea exemplara de care au dat dovada”.
  Referitor la programele derulate de Ministerul Mediului si Padurilor prin institutiile aflate in subordonarea/coordonarea acestuia, Laszlo Borbely a mentionat: „Am aprobat in Guvern 438 milioane lei de la Administratia Fondului pentru Mediu pentru realizarea lucrarilor necesare prevenirii efectelor inundatiilor si regularizarea cursurilor de apa. Totodata, incercam sa finalizam orice proiect care este pentru mediu si mai ales pentru cetatean astfel, alaturi de Rabla care este de un real succes, vom porni de la 1 iulie si Casa Verde, un program pentru care avem alocati pana in prezent 110 milioane lei si care se va desfasura prin intermediul Agentiilor pentru Protectia Mediului”.
  Concluzionand, Laszlo Borbely a precizat: „astazi, fiind Ziua Mediului, noi am aratat ca se poate sa facem cu adevarat ceva pentru mediul inconjurator iar eu personal voi fi la fel de deschis in acest sens pentru a sprijini aceste activitati de ecologizare si sper ca aceasta mobilizare exemplara de la Abrud sa se repete si in data de 25 septembrie, cand campania Let”s do it Romania va avea loc la nivel national”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.