Mirosul de la gaini nu poate fi sanctionat

Comisarii Garzii de Mediu se afla in fata unui vid legislativ dupa ce au fost sesizati de aparitia unui miros persistent de gunoi de pasare in municipiul Deva.mirosul de la gaini

Sursa mirosului este un teren pe care un producator agricol a imprastiat dejectii cumparate de la o firma de pasari, informeaza Agerpres.

“Nu exista niciunde un aparat care sa determine mirosurile si, prin urmare, nu a putut fi intocmit un buletin de analiza. Daca le dadeam o amenda, aceasta putea fi contestata in instanta si firma sanctionata ar fi castigat procesul. Pe de alta parte, conform unor directive europene, gunoiul de grajd nu este considerat deseu, deci nu putea fi vorba de poluare”, a declarat comisarul-sef al Garzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.

Locuitorii municipiului Deva au fost nevoiti sa suporte, cateva zile la rand, un miros greu de gunoi de pasare, oamenii fiind obligati sa stea cu geamurile inchise. Sesizati de acest aspect, comisarii Garzii de Mediu au identificat sursa mirosului care venea de pe un teren de peste zece hectare, situat la marginea orasului Deva, pe care un producator de cereale a imprastiat 20 de remorci cu gainat.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente