Miting de protest fata de vanatoarea in parcurile nationale

Mai multe organizatii neguvernamentale participa astazi la un miting de protest, exprimandu-si astfel pozitia fata de initiativa legislativa care ar permite vanatoarea in parcurile nationale. Actiunea de protest se desfasoara intre orele 12 si 14, vizavi de Palatul Parlamentului, in parcul Izvor.
stop vanatorii
Organizatorii evenimentului – Asociatia Kogayon, EcoAssist, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Asociatia pentru Protejarea Ariilor Conservate Bio-Cultural “Salvati Vama Veche” – doresc sa atraga atentia asupra pericolului in care se vor afla parcurile nationale si biodiversitatea acestora daca legea va fi adoptata in forma propusa de parlamentari.

Acestia au votat de doua ori o lege pentru modificarea si completarea legii vanatorii din 2006. In baza votului parlamentarilor, vanatoarea in parcurile nationale este permisa. Ambele acte normative aprobate de Parlament au fost respinse de Presedintie, ca urmare a petitiei semnate de societatea civila si de Ministerul Mediului.

Parlamentari cu permis de vanatoare

Reprezentantii societatii civile sustin ca zelul parlamentar de a impune aceasta modificare legislativa este explicat de faptul ca “cel putin 34 de senatori si cel putin 105 deputati sunt vanatori, conform unei cercetari penale”.

In acelasi timp, organizatiile de mediu amintesc faptul ca discutiile din cadrul comisiilor de specialitate ale celor doua camere parlamentare s-au desfasurat fara dezbatere publica, in ciuda insistentei manifestate de reprezentantii societatii civile.

Initiativa organizatiilor de mediu este sustinuta de Ministerul Mediului, de 85 de organizatii si institutii, de administratorii si custozii ariilor protejate si de peste 12.000 de persoane care au semnat petitia impotriva acestei initiative.

Sursa: Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente