Orasul-piramida cu niciun fel de emisii poluante

Un milion de oameni vor locui in gigantul de sticla
orasul piramida fara emisii
Proiectul Ziggurat propune construirea unui oras futurist, suta la suta ecologic, care va utiliza exclusiv energia solara si eoliana.

Inspirat de templele antice ale Mesopotamiei, Ziggurat va fi construit in Dubai pe o suprafata de 2,3 kilometri patrati, scrie publicatia “Daily Mail”. Proiectul care propune acest oras al viitorului, apartinand companiei Timelinks, va fi prezentat oficial la urmatoarea editie a expozitiei Dubai International Convention and Exhibition Centre, desfasurata in perioada 19-23 octombrie.

Spatii verzi, fara masini

Revolutionar in domeniul urbanisticii, noul concept arhitectonic prezinta si marele avantaj de a fi si foarte prietenos cu mediul. Necesarul de energie pentru imensul oras va fi asigurat exclusiv din resurse regenerabile, utilizand numai turbine de vant si panouri solare.

Apreciat atat pentru designul futurist, cat si pentru tehnologia performanta, orasul-piramida redefineste nevoile urbane, oferind un amestec special de spatii verzi, publice si private.

In acelasi timp, cei peste un milion de locuitori din orasul-piramida se vor deplasa cu ajutorul unei monosine, care va functiona atat vertical, cat si orizontal. Acest mijloc de transport are scopul de a inlocui masinile care tranziteaza un oras obisnuit, accesul accestora in Ziggurat fiind strict
interzis.

Tehnologie “science-fiction”

Tehnologia si arhitectura, pe care le propune acest proiect, au facut ca Ziggurat sa fie considerat un oras al viitorului, care deschide drumul catre o noua era in respectarea mediului si a conceptului de dezvoltare durabila.

Inainte de lansarea oficiala, investitorii au depus deja brevetul pentru aceasta creatie, nu atat pentru a proteja designul, cat pentru tehnologia performanta. Securitatea locuitorilor va fi asigurata prin metode speciale de identificare biometrica, prin recunoasterea faciala a tuturor persoanelor care vor intra in oras.

Dupa patentarea proiectului, cei de la Timelinks au depus, de asemenea, o cerere de finantare la Uniunea Europeana pentru dezvoltarea unor proiecte similare.

Proiecte 100% “eco” in Dubai

Dubaiul este recunoscut pentru proiectele urbanistice foarte prietenoase cu mediul. Masdar este orasul care se va intinde pe sase kilometri din desert, construit de cel mai mare producator de petrol din lume, cu scopul de a aplica cele mai avansate tehnologii de combatere a poluarii.

Conceptul urban propus de Abu Dhabi se remarca, de asemenea, prin lipsa totala a emisiilor de dioxid de carbon.

Un alt proiect ambitios este cel al renumitului arhitect olandez Rem Koolhaas. Acesta a conceput proiectul unui oras ecologic care va ocupa o intreaga insula artificiala creata special in Golful Persic.

Insula artificiala se defineste prin consum redus de energie, prin mijloace de transport ecologice si prin abundenta spatiilor verzi.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente