Taieri ilegale de arbori in padurile din Sapanta

Apropierea sezonului rece face ca tot mai multi arbori sa fie taiati ilegal si vanduti ca lemne de foc. Un control al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV) Cluj-Napoca in padurile din zona comunei Sapanta, judetul Maramures, a scos la iveala o paguba de aproape 50.000 de lei.
defrisare
Inspectorii s-au deplasat in teren in urma unei sesizari telefonice inregistrate la postul de Politie al comunei Sapanta. La fata locului, pe suprafata de 8,4 hectare de padure aflata in administrarea Ocolului Silvic Sighetu Marmatiei, s-au constatat taieri ilegale. S-au gasit resturi de exploatare, buturi greu despicabile, precum si cioate de rasinoase care nu erau cojite.

Pe baza celor 179 de cioate s-a estimat ca volumul de leme taiate este de 308,9 metri cubi, in valoare de 46.567 lei. In urma verificarilor, s-a descoperit si ca niciun proprietar din zona verificata nu avea incheiat contract de administrare sau prestari servicii cu o structura silvica autorizata, asa cum cere legea.

Sase proprietari care detin paduri in zona au fost amendati cu cate 1.000 de lei, pentru ca nu au incheiate contracte conform legii in vigoare. Cei care au taiat copacii insa, sunt in continuare cautati de politie.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente