MMSC aloca 4 mil. lei pentru proiecte de mediu in programul Cluj – Capitala Europeana a Tineretului

MMSC alocă 4 mil. lei pentru proiecte de mediu în programul Cluj - Capitala Europeană a Tineretului
MMSC aloca 4 mil. lei pentru proiecte de mediu in programul Cluj - Capitala Europeana a Tineretului
MMSC aloca 4 mil. lei pentru proiecte de mediu in programul Cluj – Capitala Europeana a Tineretului

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) aloca 4 milioane de lei pentru finantarea de proiecte de constientizare a tinerilor privind protectia mediului, realizate de ONG-uri din Cluj – Capitala Europeana a Tineretului 2015 – in parteneriat cu alte organizatii din tara sau din Europa.

Ministerul a lansat, prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), noul program de finantare pentru derularea de proiecte de constientizare a tinerilor din Romania, privind protectia mediului. Programul se lanseaza in contextul in care orasul Cluj-Napoca va deveni anul viitor Capitala Europeana a Tineretului.

Programul se deruleaza anul viitor, suma totala alocata prin AFM fiind de 4 milioane de lei. Reprezentantii societatii civile pot depune proiecte cu valoare maxima de 200.000 de lei si pot beneficia de finantare nerambursabila de 90 la suta din valoarea acestora.

Ca noutate, programul prevede realizarea de parteneriate intre organizatii neguvernamentale din Capitala Europeana a Tineretului si din alte judete ale tarii sau cu o organizatie neguvernamentala inregistrata intr-o tara membra a Consiliului Europei, pentru multiplicarea si derularea in paralel, in mai multe orase, a actiunilor de constientizare dedicate tinerilor.

„Capitala Europeana a Tineretului 2015 este un prilej important prin care putem modela atitudini verzi si putem determina transformarea tinerilor din spectatori ai naturii in protectori ai acesteia. (…)Programul va genera practic o efervescenta a experientelor, schimbului de viziuni, astfel incat spiritul Capitalei Europene a Tineretului se va regasi nu doar in Cluj, ci in toata tara”, spune Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Solicitantii eligibili sunt ONG-urile, inclusiv asociatiile sau fundatiile infiintate in baza Ordonantei Guvernului nr.26/2000 aprobata cu modificari si completari ulterioare prin Legea nr. 246/2005.

In cadrul sesiunii de finantare un solicitant poate depune un singur proiect. De asemenea, pentru a putea fi validate si aprobate, proiectele trebuie depuse la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu si intocmite conform ghidului de finantare, publicat pe site-ul institutiei.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finantare va fi stabilita prin dispozitie a presedintelui AFM si anuntata pe site-ul institutiei cu cel putin 10 zile inainte de data deschiderii sesiunii de finantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *