Modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu

Modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 316 din data de 9 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 1298/2011 pentru modificarea Procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, apobata prin Ordinul ministrului mediului si dezvoltarii durabile nr. 1798/2007.

Modificarile au ca obiect obtinerea autorizatiei de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera.
Potrivit actului normativ, titularii activitatilor de exploatare forestiera au obligatia de a solicita si a obtine autorizatia de mediu.
Reglementarea acestei obligatii reprezinta o exceptie de la prevederile potrivit carora activitatile pe care titularul le desfasoara la diversi beneficiari nu se supun prevederilor procedurii de emitere a autorizatiei de mediu.

Depunerea solicitarii pentru emiterea autorizatiei de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera se realizeaza la autoritatea competenta pentru protectia mediului.

Autorizatia de mediu se emite pentru o perioada de 10 ani si stabileste conditiile in care se desfasoara activitatea de exploatare forestiera si obligatiile privind preotectia mediului.

In forma anterioara, procedura prevedea obligatia de a solicita si a obtine autorizatia de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera doar pentru proprietarii si/sau detinatorii legali ai parchetelor aprobate anual pentru exploatare.

Actul normativ mai modifica si numite prevederi din cuprinsul anexei “Lista activitatilor supuse procedurii de emitere a autorizatiei de mediu”, referitoare la conditiile emiterii autorizatiei de mediu pentru anumite activitati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente