Modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu

  0
  428
  Modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu
  Modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu

  In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 316 din data de 9 mai 2011 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 1298/2011 pentru modificarea Procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, apobata prin Ordinul ministrului mediului si dezvoltarii durabile nr. 1798/2007.

  Modificarile au ca obiect obtinerea autorizatiei de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera.
  Potrivit actului normativ, titularii activitatilor de exploatare forestiera au obligatia de a solicita si a obtine autorizatia de mediu.
  Reglementarea acestei obligatii reprezinta o exceptie de la prevederile potrivit carora activitatile pe care titularul le desfasoara la diversi beneficiari nu se supun prevederilor procedurii de emitere a autorizatiei de mediu.

  Depunerea solicitarii pentru emiterea autorizatiei de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera se realizeaza la autoritatea competenta pentru protectia mediului.

  Autorizatia de mediu se emite pentru o perioada de 10 ani si stabileste conditiile in care se desfasoara activitatea de exploatare forestiera si obligatiile privind preotectia mediului.

  In forma anterioara, procedura prevedea obligatia de a solicita si a obtine autorizatia de mediu pentru activitatea de exploatare forestiera doar pentru proprietarii si/sau detinatorii legali ai parchetelor aprobate anual pentru exploatare.

  Actul normativ mai modifica si numite prevederi din cuprinsul anexei „Lista activitatilor supuse procedurii de emitere a autorizatiei de mediu”, referitoare la conditiile emiterii autorizatiei de mediu pentru anumite activitati.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.