Moldova ar putea avea, in aproximativ doi ani, un adevarat complex ecoturistic la Butuceni

  În ce priveşte proiectul declarării Ţării Haţegului ca destinaţie ecoturistică: Primarul din Densuş vrea informaţii precise
  Moldova ar putea avea, in aproximativ doi ani, un adevarat complex ecoturistic la Butuceni

  Moldova ar putea avea, in aproximativ doi ani, un adevarat complex ecoturistic la Butuceni. Agropensiunea din localitate, deschisa pentru vizitatatori in 2008, va fi mai mult decat un model de turism rural.

  Proprietarul pensiunii, Anatol Botnaru a consultat mai multi specialisti straini, cu scopul de a cunoaste principiile de baza ale ecoturismului. Unul dintre ei, un expert olandez, i-a sugerat ce schimbari ar trebui sa faca.

  „Trebuie sa pun baterii solare, mori de vant, hidraulice si astfel vom avea energie. Rau avem si le vom face pe toate”, a declarat proprietarul pensiunii, Anatol Botnaru.

  Proprietarii pensiunii de la Butuceni au fost sfatuiti sa renunte la alimentele de pe rafturile magazinelor, in favoarea produselor facute in conditii casnice. Un alt principiu al ecoturismului este imbinarea turismului activ cu manifestatii educative in spirit ecologic.

  Potrivit expertilor straini, agropensiunea din Butuceni este ecoturistica in proportie de 80%.

  „Noi construim acum un centru spa tot asa natural cu apa simpla, sarata. Vreu sa fac camere cu plante mirositoare. Mai trebuie o sala mare de conferinte. Cred ca cu vreo suta de mii de euro s-ar putea de scos la capat”, a spus Botnaru.

  Odata cu deschiderea complexului ecoturistic, proprietarul va tripla numarul angajatilor. Astfel, pe langa cei 10 angajati, inca 20 de oameni din sat isi vor gasi un loc de munca. Agropensiunea din Butuceni urmeaza sa fie redenumita in Eco Resort Butuceni.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *