Monstrii din Congo

Pestele tigru Goliath, precum cel din poza alaturata, se numara printre „pestii monstruosi” adaptati in mod unic la fluviul Congo, care are o lungime de 4.400 de kilometri si strabate mai multe state africane.
Pestele tigru Goliath
In cadrul unei misiuni recente de explorare a fluviului, cercetatorii au facut o serie intreaga de descoperiri, printre care mai multe specii diferite de pesti, care nu seamana cu nimic cunoscut pana in prezent oamenilor de stiinta, relateaza „National Geographic”.

„Ce vedem aici este un fel de evolutie pe baza de steroizi”, a declarat saptamana trecuta Melanie Stiassny, conducatorul echipei de cercetatori care a efectuat studiul in vara anului 2008. Potrivit oamenilor de stiinta, fluviul Congo nu numai ca adaposteste specii extrem de neobisnuite de pesti, dar ar putea fi cel mai adanc din lume. De alfel, tocmai aceste adancimi si schimbarile extraordinare ale curentilor raului ar putea explica de ce acesta gazduieste specii atat de diferite de pesti, noteaza „National Geographic”.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *