Muflonul si Cerbul, victimele Agriculturii

La Buzau, corul vanatorilor s-a frant din cauza unui inspector din Ministerul Agriculturii care, desi a fost prins cu falsuri, a fost doar amendat de procurori. De atunci si-a continuat ascensiunea profesionala. Cei pe care nu-i are la suflet trebuie sa faca fata unor judecatori care, in ziua cand au primit dosarul, au si dat sentinta.

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Focsani – ITRSV -, este o institutie din subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, care controleaza modul in care silvicultorii, vanatorii si pescarii din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea respecta legea. Tocmai de aceea, sefii mai mari sau mai mici din aceste inspectorate au o putere foarte mare, pentru ca tot ce inseamna regim silvic si cinegetic sta in mainile lor.

INAMICUL. Articolul 40 din Constitutie arata ca: “Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere”. Mai multi vanatori si pescari buzoieni s-au saturat de modul in care Gheorghe Cighir, directorul AJVPS Buzau, cercetat de Politie si Parchet de cateva ori pentru diferite abateri de la Legea vanatorii, coordona activitatea institutiei. Nemultumirea a fost atat de mare, incat au trebuit sa infiinteze un sindicat ca sa se apere in fata unei asociatii in care au intrat de bunavoie. Astfel a aparut Sindicatul National al Vanatorilor si Pescarilor Cerbul din Ramnicu-Sarat, dar si asociatia de vanatoare Muflonul din Buzau. Desprinderea lor de AJVPS s-a lasat cu clenciuri in justitie. Constantin Bors, vicepresedintele Sindicatului Cerbul, spune ca inamicul principal este inspectorul Alexandru Dogaru de la ITRSV Focsani, pentru ca el munceste pentru AJVPS, desi ar trebui sa fie echidistant: “Se duce la adunari si spune ca participa din partea Ministerului Agriculturii, dar nu e adevarat… A falsificat bilete de mers cu autobuzul in 2002. La Parchet a luat doar amenda. Apoi s-a mutat la Ploiesti, de acolo la Directia Silvica Vrancea, apoi s-a mutat la ITRSV Focsani. Si-a mai insusit bani, apoi bilete de bac. A trecut in delegatie bilete de bac, dar masina nu trecuse bacul. Gainarii, dar e banul bugetului.

L-am bagat in Comisia de disciplina de trei ori, de trei ori a fost trimis la Parchet. Patru cazuri de ciupituri sigure. Sindicatul nu poate sta deoparte cand observa din astea”.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentIngineria genetica
Articolul următorPorc cu par de oaie

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente