Multe au fost, mai multe vor fi – fonduri UE pentru extindere si modernizare

eco car

Toata lumea a auzit de programul de stimulare a innoirii parcului auto, mai popular denumit “Rabla”. E poate cel mai celebru program derulat de Administratia Fondului pentru Mediu in anul 2008, insa la fel de importante sunt si cele 79 de proiecte cu finantare nerambursabila, in valoare totala de peste 40 de milioane lei, in domenii ca reducerea impactului asupra atmosferei, apei si solului, conservarea biodiversitatii, sau administrarea ariilor naturale protejate, derulate tot de Administratia Fondului pentru Mediu.

Pe langa aceste proiecte, mai sunt si cele 101 contracte de finantare nerambursabila, in valoare totala de 58,32 milioane de lei, dintre care zece sunt finalizate si 91 in curs de finantare, contracte incheiate intre Administratia Fondului pentru Mediu si autoritatile administrativ teritoriale.

Ministerul Mediului si Dezoltarii Durabile are la randul sau, in pregatire, un portofoliu vast de proiecte care vizeaza accesarea Fondurilor Structurale si de Coeziune, in domenii precum extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata, dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor sau protectia naturii.

La toate acestea se adauga un buget ce depaseste 3,26 miliarde lei, acela al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile pe 2009. Enumeram doar cateva dintre proiectele de anul viitor, cu sumele aferente: Protectia mediului – doua miliarde de lei, “Resursele de apa” – 958,18 milioane de lei, “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” – 10,86 milioane de lei.

In concluzie, numarul proiectelor ce vor fi finantate in 2009 va fi cu mult mai numeros decat in 2008, sumele aferente vor fi, in consecinta mai mari, si speram noi, si numarul solicitantilor va creste.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente